Ce ar trebui să mâncăm când suntem STRESAȚI. Cori Grămescu: Vă va satisface nevoia de dulce

Ce ar trebui sa mancam. FOTO Pexels @ JESHOOTS
Ce ar trebui să mâncăm în situații stresante. Cori Grămescu are o listă de alimente permise, dar mai ales recomandate. 

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, are soluția pentru mâncatul emoțional. Astfel, aceasta a făcut o scurtă listă cu preparatele pe care ar trebui să le mâncăm atunci când vrem să ne găsim refugiul ”emoțional” în frigider sau în dulapul cu alimente.

”1. Fulgi de hrișcă și mei cu nuci, fructe de pădure, fulgi de cocos și ștevie. Expunerea prelungită la stres crește nevoia de glucide în corp. Nucile și fructele te ajută să ai grăsimi sănătoase și texturi plăcute, iar hrișca  și meiul sunt cereale neprocesate care în mod natural nu conțin gluten. Mixul de texturi, arome și culori îți va satisface nevoia de dulce, dar cu un aport corect de vitamine.

2. Pește de apă sărată de captură, avocado, măsline verzi și nuci crude. Grăsimile sănătoase ne susțin creierul pentru a face față anxietății și depresiei, ele fiind esențiale în perioada aceasta complicată.

3. Brânzeturile și carne de pui sau curcan. Aceste alimente sunt printre cele mai bogate în surse de L-Triptofan, un aminoacid precursor al serotoninei, care ne ajută sp ne reglemă mai eficient starea emoțională. De asemenea, L-Triptofanul are rol în secreția de melatonină, cu rol în calitatea somnului.

4. Kefir, murături în sare și alimente fermentate natural. Probioticele reglează flora intestinală, cu rol major în modelarea emoțiilor. În perioadele de stres e vital să ne asigurăm că alimentația noastră e echilibrată cu surse de bacterii probiotice.

5. Legume cu frunze verzi, leguminoase și ficat. Toate aceste categorii de alimente sunt bogate în complexul de vitamine B, care ne ajută să avem un echilibru emoțional și energetic și un sistem imunitar puternic”, a scris Cori Grămescu pe contul său de socializare.  

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen

"În primul rând, trebuie să conștientizăm faptul că pentru a slăbi avem nevoie de deficit caloric care se poate obține printr-o dietă alimentară bazată pe cât posibil pe ingredientele naturale, neprocesate, de bună calitate și prin activitate fizică de tip non-fitness combinată cu antrenamente specifice capacității fizice ale fiecăruia.

Iar aceste reguli se aplică indiferent dacă vorbim de un surplus de grăsime dispus proporțional pe tot corpul sau localizat în anumite zone cum este abdomenul.

Sportul are un rol esențial în menținerea stării de bine a organismului și aș vrea să avem mereu în minte că prin sport vom avea o sănătate cardiovasculară îmbunătățită, ne vom îmbunătăți forța musculară și rezistența și ne vom elibera de stres, pe lângă rezultatele estetice pe care le aduce. (Citește mai departe AICI)

Vezi și: Care sunt alimentele de nelipsit în meniurile de POST. Cori Grămescu: Ne asigură necesarul de aminoacizi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel