Ce alimente trebuie să eviți dacă vrei să rămâi ÎNSĂRCINATĂ

ce alimente trebuie sa eviti FOTO: Unsplash @drew hays
Care sunt alimentele care scad fertilitatea? Cum acționează și cu ce le poți înlocui?

Alimentația joacă un rol esențial în procesele fiziologice din corp. Așa cum există anumite alimente care au capacitatea de a crește fertilitatea, alte alimente determină scăderea ferilității. 

În categoria alimentelor care cresc fertilitatea intră spanacul, broccoli, linte, năut, fasole, fructe citrice etc. Vezi mai multe aici: Alimentele care cresc fertilitatea. Ce să mănânci dacă vrei să rămâi însărcinată

Carnea

Carnea, în special carnea roșie și produsele procesate sunt inamicul sistemului reproducător și declanșează tulburări hormonale. Studiile le recomandă femeilor care vor să rămână însărcinate să înlocuiască carnea roșie și procesată cu produsele din pește, care au un conținut bogat în Omega 3, Omega 6  și stimulează fertilitatea.

Trebuie avut în vedere faptul că și consumul crescut de pește este periculos din cauza metalelor grele (mercur, plumb) din pește. Acestea scad fertilitatea și pot da malformații genetice. Proteinele de origine animală mai pot fi înlocuite cu proteinele din fasole, linte sau quinoa.

Grăsimile trans

Fast food-ul, prăjelile, unele prăjituri și produse de patiserie sunt pe lista alimentelor care conțin grăsimi trans. Cercetările arată că aceste grăsimi au efecte negative atât pentru fertilitatea bărbaților, cât și pentru fertilitatea femeilor. Grăsimile trans declanșează modificări ale ovulației și scad calitatea spermei. 

Grăsimile saturate pot fi înlocuite cu avocado, nuci, ulei de măsline sau unt de arahide.

Produsele lactate

Potrivit healthline, produsele lactate au un impact negativ asupra fertilității. Consumul de brânză și lapte a fost asociat cu scăderea fertilității la bărbați, iar funcțiile hormonale ale femeilor sunt, de obicei, influențate de toate produsele lactate. Acestea pot scădea capacitatea ovulatorie și reduc șansele de a rămâne însărcinată.

Alcoolul și cafeaua

Nu este o surpriză faptul că fertilitatea scade și din cauza consumului excesiv de alcool sau cafea. Acestea au efect atât asupra femeilor, cât și asupra bărbaților și influențează toate sistemele din organism, nu doar sistemul reproducător.

Vezi și: Cauzele infertilității. Dr. Lemnete, despre principala VINĂ: Bolile "își fac de cap". Nu vor să fie analizați!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel