Ce alimente să NU CONSUMI dacă ți-e greață
04 mai, 14:41

Mesele grase duc a disparitia bacteriilor bune din intestin
Atunci când ne e greață sunt alimente care ne fac bine, altele însă ne pot face rău. Iată care sunt acestea de urmă: 

Alimentele care ne agravează greața sunt: 

1) Alimentele aromatice: Evitați alimentele cu prea multă aromă, deoarece acestea tind să mărească simptomele de greață și chiar să le înrăutățească în unele cazuri. Optează în schimb pentru mâncare blândă, unde aromele nu te copleșesc.

2) Mese grele: nu vă suprasolicitați sistemul cu prea multă mâncare. În schimb, luați mese mai mici la intervale regulate. Încercați să nu vă întindeți sau să vă așezați după ce ați mâncat. Mergeți în jur și, în cazul în care nu puteți, stați în poziție verticală.

3) Mâncăruri calde: în timp ce băuturile calde, cum ar fi ceaiurile și supele, sunt bune, asta nu se aplică și alimentelor calde. Alimentele mai reci sunt mai bune pentru greață, deoarece ajută la răcirea sistemului digestiv și la calmarea acestuia. Așadar, iaurtul, gheața, sorbeturile și chiar doar un castron de fructe reci sunt ideale.

4) Stres: Încercați să vă relaxați cât mai mult posibil și găsiți ceva calmant și liniștitor cu care să vă distrageți atenția. Acest lucru vă va face să vă relaxați creierul și vă va declanșa stimuli pentru a vă simți mai puțin greața. 

5) Anumite alimente și băuturi: Evitați alimentele prăjite, alimentele cu o mulțime de calorii goale, cofeina excesivă, alcoolul și băuturile carbogazoase. Acest lucru vă poate face doar să vă simțiți mai rău - nu mai bine.

Ştiri Recomandate

Menta, plantă-remediu natural pentru multe afecțiuni
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri