CDC, relaxarea restricțiilor în SUA: Persoanele vaccinate își pot relua călătoriile în zonele cu „risc scăzut”

Călătorie
Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a anunțat vineri că persoanele care au schema completă de vaccinare împotriva COVID-19 pot să reia călătoriile, în siguranță, în zonele cu „risc scăzut”, după ce această agenție federală americană a amânat timp de mai multe săptămâni revizuirea recomandărilor sale, care descurajau toate călătoriile neesențiale.

Noua recomandare formulată de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) (link direct sursa informației) le permite în special bunicilor – persoane vaccinate cu schema completă - să călătorească cu avionul pentru a-și vizita nepoții.

Potrivit noii recomandări, persoanele vaccinate cu dozele de rapel nu vor mai trebui să se supună unor teste COVID-19 înainte sau după călătorie și nu vor mai trebui să fie plasate în carantină la sfârșitul călătoriei.

Specialiștii de la CDC spun că bunicii care au fost vaccinați cu ambele doze pot să călătorească cu avionul pentru a-și vizita nepoții fără să mai facă teste COVID-19 și fără să mai intre în carantină, atât timp cât respectă recomandările CDC în privința normelor de siguranță sanitară din timpul călătoriilor.

CDC nu a eliminat deocamdată restricțiile care interzic celor mai mulți cetățeni non-americani să pătrundă pe teritoriul Statelor Unite după ce au călătorit recent în China, Brazilia, Africa de Sud și majoritatea țărilor din Europa. CDC a menținut totodată obligativitatea ca aproape toți pasagerii curselor aeriene internaționale care aterizează pe teritoriul american să prezinte teste COVID-19 cu rezultate negative înainte de a călători spre Statele Unite.

Agenția americană nu și-a revizuit recomandările pentru persoanele nevaccinate cu seruri anti-COVID-19.

"Vaccinurile pot să ne ajute să revenim la lucrurile pe care le îndrăgim în viață, așadar îi încurajăm pe toți americanii să se vaccineze imediat ce li se oferă această posibilitate", a declarat directoarea CDC, Rochelle Walensky.

Noul set de recomandări formulate de CDC precizează că persoanele complet vaccinate nu trebuie să facă teste COVID-19 înainte de a călători în străinătate, decât în cazurile în care acestea sunt cerute în țara de destinație, și că americanii vaccinați care se întorc din străinătate nu mai trebuie să intre în carantină atunci când revin în Statele Unite, cu excepția situațiilor în care astfel de măsuri sunt impuse de autoritățile statale sau locale.

CDC a refuzat de mai multe ori în ultimele săptămâni să își modifice recomandările și a repetat că descurajează toate călătoriile neesențiale din cauza îngrijorărilor legate de noile variante ale virusului SARS-CoV-2.

Mulți dintre americani nu au respectat însă acele recomandări ale CDC. Transportation Security Administration a raportat vineri 1,56 milioane de persoane care au folosit aeroporturile americane, puțin sub numărul de 1,57 de milioane înregistrat duminica trecută, care a reprezentat cel mai mare total zilnic raportat după martie 2020.

Mai multe companii aeriene majore, inclusiv American Airlines, Delta Airlines, United Airlines, Southwest Airlines, și alte categorii profesionale au cerut pe 22 martie experților de la CDC să își actualizeze imediat recomandările pentru a anunța că „persoanele vaccinate pot să călătorească în siguranță”.

10 martie 2021 este ultima dată din calendar când numărul pasagerilor din aeroporturile americane a fost mai mic de 1 milion.

Administrația Biden a implementat măsuri pentru a reduce călătoriile internaționale și a impus purtarea măștilor sanitare în aproape toate mijloacele de transport public. Administrația americană nu a eliminat deocamdată regulile privind purtarea măștilor sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel