Cazul când dușul fierbinte duce la boala. Explicația medicului Sorin Băilă

Duș
Medicul Sorin Băilă a vorbit, într-un interviu pentru DC News și C Medical, despre acei factori care afectează sănătatea vaselor de sânge. 

Doctorul Sorin Băilă, medic primar chirurg în Institutul de Chirurgie Cardiovasculară „CC Iliescu” din București, șeful secției de Chirurgie Vasculară, doctor în științe medicale, a declarat, într-un interviu pentru la DC News și DC Medical, că nu doar sedentarismul, obezitatea și lipsa hidratării fac rău picioarelor, ci și dușurile fierbinți.

”Sunt unele comportamente mai puțin sănătoase, cum ar fi preferința de a face dușuri fierbinți sau a merge la saună. Aceste lucruri afectează sănătatea pentru că se produce vasodilatația. Orice factor care slăbește peretele venos sau aparatul valvular nu face decât să dilate venele, să le facă mai disfuncționale, volumul de sânge stagnat să fie cât mai mare”, a afirmat medicul Sorin Băilă, arată DC News.

Cercetătorii au descoperit că timpul optim de îmbăiere pentru răcirea temperaturii corpului în vederea îmbunătățirii calității somnului este de aproximativ 90 de minute înainte de a merge la culcare. Băile calde și dușurile stimulează sistemul termoregulator al organismului, determinând o creștere semnificativă a circulației sângelui din miezul intern al corpului până la locurile periferice ale mâinilor și picioarelor, rezultând o eliminare eficientă a căldurii corporale și scăderea temperaturii corpului. Prin urmare, dacă băile sunt luate la momentul biologic corect - 1-2 ore înainte de culcare - acestea vor ajuta la procesul natural circadian și vor spori șansele, nu doar adormi rapid, dar și de a experimenta un somn mai bun.

Inginerii biomedicali de la Universitatea din Texas, Austin, au găsit o soluție pentru ca persoanele cu probleme de somn să doarmă mai bine. Cercetătorii au primit permisiunea de a analiza mii de studii care leagă încălzirea corporală bazată pe apă sau îmbăierea ori dușul cu apă caldă, cu o calitate a somnului îmbunătățită, potrivit medicalxpress.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel