Câte doze de vaccin a trimis România Republicii Moldova. MESAJUL președintelui

Primele doze cu vaccin împotriva COVID au ajuns la Chișinău  FOTO: Twitter Maia Sandu
Statul român a trimis sâmbătă, 27 februarie, primele 21.600 de doze împotriva COVID Republicii Moldova. Sunt seruri produse de AstraZeneca.

Primele doze de vaccin împotriva COVID au ajuns pe aeroportul din Chișinău. ”Vaccinul #COVID19 a ajuns. Primele 21.600 de doze de vaccin au aterizat acum la Chișinău. Mulțumim, România!”, este mesajul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu pe Twitter.

Premierul Florin Cîțu a scris pe rețelele sociale că ”România îţi ţine promisiunea făcută de către preşedintele Klaus Iohannis pentru Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin: 21.600 - AstraZeneca. Este prima serie din cele 200.000 de doze pe care le oferim ca ajutor umanitar cetăţenilor moldoveni. Urmează şi restul în lunile următoare”. 

Pe aeroportul din Băneasa, când a plecat aeronava spre Chișinău erau prezenți și ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, scrie Agerpres.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel