Câtă apă trebuie să bem zilnic. Un expert de la Harvard răspunde

Apă potabilă  FOTO: pexels.com
Dr. Andrew Budson, specialist în Neurologie la Harvard Medical School, le recomandă oamenilor să țină cont de semnalele corpului când vine vorba de hidratare.

Dr Andrew Budson, specialist în Neurologie la Harvard Medical School, spune că oamenii sănătoși trebuie să țină cont de semnalele corpului când acesta cere apă. 

”Pentru acei indivizi care nu au probleme cu hidratarea, nu recomand să-și schimbe obiceiurile. Majoritatea oamenilor sănătoși sunt în general buni să urmărească semnalele pe care organismul lor le trimite cu privire la momentul când bea, iar rinichii și celelalte organe funcționează bine”, afirmă acesta într-un interviu pe health.harvard.edu.

În ce le privește pe acele persoane care au probleme cu hidratarea - cei care se confruntă cu simptome de deshidratare, care includ urină de culoare închisă, tensiune arterială scăzută, slăbiciune, amețeli sau confuzie - acestea ar putea avea nevoie să bea mai multă apă. ”Recomandarea mea simplă pentru cei care se deshidratează ușor este să bea suficient încât să urinezi cel puțin la două ore. Dacă nu trebuie să urinezi în două ore, este posibil să nu bei suficient”, afirmă specialistul.

Întrebat de ce oamenii pot dezvolta probleme cu hidratarea, acesta a răspuns:

”Cele mai frecvente motive pe care le văd în practica mea sunt persoanele cu deficiențe de memorie, care uită să bea lichide sau să mănânce mese. Uneori, oamenii vor bea în mod deliberat mai puțin, astfel încât să nu fie nevoie să găsească băi atunci când sunt în afara casei. Această problemă este deosebit de importantă pentru acei adulți în vârstă care au probleme cu incontinența urinară. (...) De asemenea, femeile trebuie să țină cont de faptul că vor trebui să bea puțin mai mult dacă consumă în mod regulat alte băuturi care le fac corpul să elimine mai multă apă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel