Cât zahăr se pune la pasta de măceșe pentru a fi sănătoasă. Ce beneficii au măceșele

cat zahar se pune la pasta de macese - FOTO: Freepik@azerbaijan stockers
Cât zahăr se pune la pasta de măceșe. Ce beneficii are această pastă folosită frecvent de români.

Cât zahăr se pune la pasta de măceșe. Pasta de măceșe, cunoscută și sub numele de marmeladă de trandafir sălbatic, este bogată în vitamina C și aduce numeroase beneficii pentru sănătate. 

Cât zahăr se pune la pasta de măceșe

Pasta de măceșe poate fi preparată relativ ușor și face un adaos delicios la diverse rețete. Iată un ghid simplu pentru a face pasta de măceșe:

Ingrediente:

- Măceșe proaspete

- Apă

Mai exact, nu se pune zahăr la pasta de măceșe, zahărul fiind considerat nesănătos. Se poate folosi suc de struguri pentru a înlocui zahărul sau miere.

Vezi și: Cele două băuturi care reduc fragilitatea în cazul vârstnicilor, antidot pentru vârsta de aur. Pot fi consumate zilnic

Cum se face pasta de măceșe

- Culegeți măceșele: Pentru a face pasta de măceșe, va trebui să colectați măceșe proaspete. Asigurați-vă că le alegeți din locuri curate și nepoluante.

- Spălați măceșele: Curățați măceșelele sub apă rece pentru a îndepărta orice impurități sau insecte.

- Tăiați măceșele: Tăiați coada și vârful măceșelor, iar apoi, tăiați-le în jumătate sau în sferturi. Acest lucru ajută la eliberarea conținutului lor interior.

- Gătiți măceșele: Puneți măceșelele tăiate într-o oală și adăugați suficientă apă pentru a le acoperi. Gătiți-le la foc mic până când devin moi și pulpa lor se desprinde ușor. Acest proces poate dura aproximativ 20-30 de minute.

Vezi și: De ce să bați din degete. Tehnica banală care te scapă de o mare problemă în numai 10 minute

- Stoarceți sucul: După ce măceșelele s-au înmuiat, treceți-le printr-o sită sau o pânză de tifon pentru a separa sucul de pulpă și semințe. Strângeți bine pentru a obține toată cantitatea de suc.

- Ponderați sucul: Cântăriți sucul obținut și adăugați sucul de struguri.

- Testați consistența: Pentru a verifica consistența corectă, luați o lingură mică de pasta de măceșe și puneți-o pe o farfurie rece. Dacă se răcește și se încheagă, atunci este gata.

- Îmbuteliați pasta de măceșe: Turnați pasta de măceșe fierbinte în borcane sterilizate și sigilați-le imediat. Așezați-le cu partea de sus în jos și lăsați-le să se răcească înainte de a le depozita, potrivit Larder Love.

Vezi și: Vitaminele care nu trebuie să le lipsească persoanelor de peste 50 de ani. Medic: Sunt cele mai importante

Pasta de măceșe, beneficii

Măceșele au mai multe utilizări. În primul rând, sunt folosite pentru prevenirea unor afecțiuni, printre acestea se numără osteoartrita și afecțiunile stomacale. De asemenea, poate fi folosit ca diuretic și laxativ ușor. Fructul este, de asemenea, folosit pentru a reduce setea și alte tipuri de inflamații gastrice.

Conform unui studiu, extractul de măceș a redus creșterea și migrarea celulelor canceroase de sân. În studiu, concentrațiile ridicate de extract de măceș au redus migrația celulelor canceroase de sân cu până la 45 la sută. Utilizările extractului de măceș includ prevenirea dezvoltării celulelor canceroase în creier, un loc unde celulele canceroase de sân au tendința să se răspândească, potrivit Style Craze.

Vitamina C: Măceșele sunt printre cele mai bogate surse naturale de vitamina C, care sprijină sistemul imunitar, ajută la combaterea infecțiilor și contribuie la menținerea sănătății pielii.

Antioxidanți: Pasta de măceșe conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi din organism, contribuind la prevenirea bolilor cronice.

Reducerea tensiunii arteriale: Consumul regulat de măceșe poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, datorită conținutului de potasiu.

Susținerea digestiei: Măceșele conțin fibre alimentare, care pot contribui la o digestie sănătoasă.

Vezi și: Mihaela Bilic, truc pentru a scăpa de constipație: Reglează digestia și favorizează tranzitul intestinal

Îmbunătățirea sănătății pielii: Datorită conținutului bogat de vitamina C și antioxidanți, pasta de măceșe poate ajuta la menținerea unei pielii sănătoase și strălucitoare.

Scăderea nivelului de colesterol: Consumul de măceșe poate contribui la reducerea nivelului de colesterol datorită conținutului de fibre și substanțe benefice pentru inimă.

Susținerea sistemului imunitar: Vitamina C din măceșe este cunoscută pentru rolul său în întărirea sistemului imunitar și combaterea răcelilor și infecțiilor.

Asigurați-vă că alegeți o pastă de măceșe fără adaosuri de zahăr sau conservanți pentru a beneficia de toate aceste avantaje pentru sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel