Cât timp durează imunizarea după vaccinarea anti-COVID. Medicul Cristian Oancea: "Va fi ca la vaccinarea antigripală"

Suntem în plină campanie de vaccinare și românii au arătat că își doresc, într-un număr mare, să se vaccineze. S-au înscris foarte mulți la vaccinarea cu Pfizer și BionTech. Se discută, însă, în continuare despre perioada de imunizare pe care ne-o oferă acest vaccin. 

Cristian Oancea, director Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a dezvăluit cât timp durează imunizarea după vaccinarea anti-COVID. 

"Perioada de imunizare, bineînțeles, depinde de la individ la individ. Estimativ, studiile clinice care au avut loc, undeva între șase și zece luni. Noi credem că va fi ca și la vaccinarea antigripală. Sunt studii care prognozează la anumite tipuri de vaccinuri o perioadă de imunizare de doi ani de zile, dar asta o să vedem. Cert este că, la nivelul de pandemie la care suntem, toți o să ne întâlnim cu această boală. Depinde de noi dacă vom fi vaccinați sau dacă vom face boala. Pentru că boala lasă în urmă sechele foarte grave și faptul că ești tânăr nu te scutește să dezvolți asemenea sechele, mai ales pulmonare. Deci, imunizarea prin vaccinare consider că este o alternativă sigură, ca să poți depăși această boală.", a declarat medicul la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel