Un nou studiu arată că diagnosticarea...
Noul studiu (link direct), publicat marţi în jurnalul Physics of Fluids, a analizat timpul de uscare a picăturilor respiratorii de la subiecţi diagnosticaţi cu COVID-19 pe diferite suprafeţe din diferite orașe.
Particulele contagioase sunt expulzate din gură sau nas când o persoană infectată tuşeşte, strănută sau chiar în timp ce vorbeşte.
Cercetătorii au examinat suprafeţele cele mai frecvent atinse, precum clanţe şi ecrane de telefoane smartphone, dar și cît influențează temperatura și umiditatea.
Potrivit studiului, temperaturile ridicate au ajutat la uscarea mai rapidă a picăturilor şi au redus drastic şansele de supravieţuire ale virusului. În zonele cu umiditate crescută, picăturile s-au menţinut mai mult timp pe suprafeţe, iar şansele de supravieţuire ale virusului au fost mai mari.
Mai mult, cercetătorii atrag atenția că unele suprafeţe, precum ecranele telefoanelor, dar şi cele din bumbac ori lemn, ar trebui curăţate mai des decât cele din sticlă şi oţel care au o capacitate de evaporarea a particulelor mai rapidă.
Studiul integral, aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Un nou studiu arată că diagnosticarea...
Produsele ecologice nu sunt automat...
Cum îți dai seama singur că ai...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Un studiu recent sugerează că există...
Acestea sunt problemele grave pe care...