Cât de mult alcool crește riscul de cancer

Consumul de alcool     FOTO: pexels.com
Cercetătorii japonezi susțin, într-un studiu recent, că și cel mai redus consum de alcool prezintă un risc de a dezvolta, în timp, cancer.

Alcool, cancer. Un studiu realizat în Japonia susține că și consumul ușor până la moderat de alcool a fost asociat cu riscuri crescute de cancer. În Țara Soarelui-Răsare, cauza principala a decesului este cancerul.

Cercetătorul Masayoshi Zaitsu, de la Universitatea din Tokyo și Harvard T.H. Școala Chan de Sănătate Publică, și colegii săi au analizat informațiile din 33 de spitale generale în intervalul 2005-2016. Echipa a evaluat datele clinice privind 63.232 de pacienți cu cancer. Toți au declarat cât alcool consumă în medie.

"În general, riscul de cancer pare să fie cel mai scăzut la zero consum de alcool și a existat o asociere aproape liniară între riscul de cancer și consumul de alcool. (...) Cei care beau două sau mai puține băuturi pe zi aveau un risc crescut de cancer, indiferent de cât timp au consumat alcool. De asemenea, analizele clasificate în funcție de sex, comportamente de băut, fumat și de clasă profesională au arătat, în mare, parte aceleași modele", potrivit sciencedaily. Tipurile de cancer la care alcoolul reprezintă un risc sunt: colorectal, de stomac, sân, prostată și esofag.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel