Cât de importante sunt exercițiile fizice în perioada de izolare. Explicațiile experților

A fi izolat, fără acces la săli de sport și cluburi sportive, nu ar trebui să te oprească din a face mișcare, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Bath.

Menținerea exercițiilor fizice zilnice într-un moment în care o mare parte a lumii este izolată va juca un rol important în menținerea unui sistem imunitar sănătos.

Analiza, publicată în revista internațională Exercise Immunology Review, în care s-au implicat Dr. James Turner și Dr. John Campbell de la Departamentul pentru Sănătate al Universității din Bath, studiază efectul exercițiilor fizice asupra fimunității.

În ultimele patru decenii, multe studii au investigat modul în care exercițiile fizice afectează sistemul imunitar. Este cunoscut faptul că exercițiile fizice regulate de intensitate moderată sunt benefice pentru imunitate, dar unii consideră că exercițiile fizice mai dificile pot suprima funcția imunitară, ceea ce duce la o „fereastră deschisă" pentru riscul de infecție în orele și zilele următoare.

Într-un studiu de referință din 2018, această ipoteză „fereastră deschisă" a fost contestată de dr. Campbell și Dr. Turner. Aceștia au raportat într-un articol de revizuire că teoria nu a fost bine susținută de dovezi științifice, care rezumă că există dovezi fiabile limitate că exercițiul fizic suprima imunitatea, concluzionând în schimb că exercițiul este benefic pentru funcția imunitară.

Ei spun că, pe termen scurt, exercițiile fizice pot ajuta sistemul imunitar să facă față agenților patogeni, iar pe termen lung, exercițiul fizic regulat încetinește modificările care se întâmplă sistemului imunitar odată cu înaintarea în vârstă, reducând astfel riscul de infecții.

Într-un articol nou, publicat în această lună, experți de vârf, inclusiv Dr. Turner și Dr. Campbell, au dezbătut dacă sistemul imunitar se poate schimba negativ sau pozitiv după exercițiul fizic și dacă sportivii obțin sau nu mai multe infecții decât populația generală. Articolul concluzionează că infecțiile sunt mai susceptibile de a fi legate de alimentația inadecvată, stresul psihologic, somnul insuficient, călătoria și, mai important, expunerea patogenă la evenimentele de adunare socială precum maratoane - mai degrabă decât actul de a face sport.

Autorul dr. James Turner de la Departamentul pentru Sănătate de la Universitatea din Bath explică: „Lucrările noastre au ajuns la concluzia că există dovezi foarte limitate despre exercițiile fizice care cresc direct riscul de a fi infectat cu viruși. În contextul coronavirusului și al condițiilor pe care le găsim în ziua de astăzi, cea mai importantă considerație este reducerea expunerii dvs. la alte persoane care ar putea fi virusate, dar oamenii nu ar trebui să treacă cu vederea importanța de a rămâne în formă, activă și sănătoasă în această perioadă, cu condiția să fie realizată izolat - departe de alții - apoi exercițiile fizice regulate, zilnice, vor ajuta la menținerea mai bună a modului în care funcționează sistemul imunitar - nu la suprimarea acestuia. "

Co-autor, dr. John Campbell a adăugat: „Oamenii nu trebuie să se teamă că sistemul lor imunitar va fi suprimat prin exerciții fizice. Cu condiția ca acestea să fie efectuate conform celor mai recente ghiduri guvernamentale privind distanțarea socială, exercițiile regulate vor avea un efect extrem de pozitiv asupra sănătății și bunăstării noastre, atât astăzi cât și pentru viitor. "

Se recomandă exerciții aerobice cu intensitate moderată, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau mersul cu bicicleta, cu scopul de a obține 150 de minute de mișcare pe săptămână. Exercitarea mai lungă și mai viguroasă nu ar fi dăunătoare, dar dacă capacitatea de exercițiu este restricționată din cauza unei stări de sănătate sau a unei dizabilități, mesajul este „a se mișca mai mult" și că „oricât este mai bun decât nimic". Exercitiul de rezistenta are beneficii clare pentru mentinerea muschilor, ceea ce ajuta si la miscare.

În special în acest moment, cercetătorii subliniază importanța menținerii unei igiene personale bune atunci când faci efort, inclusiv spălarea completă a mâinilor în urma exercițiilor fizice.

 

Sursa aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel