Cât de importantă este apa când vrei să slăbești

Apa minerală. Foto: Pixabay
Apa este esențială pentru o bună funcționare zilnică a organismului uman.

”Celulele de grăsime sunt mai greu de descompus când organismul este deshidratat”, spune Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj. Medicii nutriționiști recomandă mai mereu să bem 2-2,5 litri de apă pe zi pentru o bună funcționare a corpului.

”Știați că

Apa ne poate ajuta în lupta cu kilogramele în plus? Celulele de grăsime sunt mult mai greu de descompus atunci când organismul este deshidratat, astfel că se recomandă consumul unui pahar cu apă înainte de fiecare masă. Mai mult decât atât, un pahar cu apă înainte de masă ne va ajuta să nu exagerăm cu cantitatea de alimente consumate în timpul mesei, ajutând astfel la evitarea suprasaturației și la pierderea în greutate”, scrie Dan Vodnar pe pagina de Facebook a proiectului său, Știință cu sare și piper.

Mai mereu medicii ne întreabă dacă bem suficientă apă, iar dacă răspunsul este nu ne sfătuiesc să bem doi litri de apă. Hidratarea este esențială pentru o bună funcționare a organismului uman. Ea contribuie și la o bună concentrare și la asigurarea unui nivel optim de energie pe parcursul zilei.

”#Știați că

Hidratarea corespunzătoare a organismului contribuie la puterea de concentrare și menține un nivel de energie ridicat? Corpul nostru este alcătuit din aproximativ 75% apă, iar creierul nostru chiar mai mult, 80%. Așadar, atunci când organismul uman nu primește suficientă apă, aceasta se poate deshidrata foarte repede. Acest lucru va reduce în mod dramatic nivelul nostru de concentrare, precum și nivelul de energie”, notează Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj.

Oamenii se întreabă adesea, „câtă apă ar trebui să beau într-o zi?” S-ar putea să credeți că știți răspunsul, dar binecunoscuta „regulă” despre consumul a opt pahare de apă pe zi nu este tehnic adevărată. Cercetările publicate în British Medical Journal în 2007 au explorat de unde vine ideea că avem nevoie de opt pahare în fiecare zi pentru hidratare. Cercetătorii au ajuns la concluzia că această cifră se bazează pe un studiu din 1945, care a afirmat că avem nevoie de 2,5 litri apă pe zi.

Chiar dacă nu e vară, un pahar de apă rece, mai ales după ce am mâncat, nu e de refuzat. Este întotdeauna recomandat să bei minim 2 litri de apă în fiecare zi pentru a te menține hidratat. Dar uneori ne place să bem apă rece pentru a ne potoli setea, indiferent de sezon. În general, știm că consumul de apă în exces are propriile sale riscuri. Se crede adesea că apa rece poate provoca contractarea stomacului, ceea ce duce la probleme de digestie. De asemenea, atunci când bei apă rece, corpul trebuie să lucreze mai mult pentru a menține temperatura interioară medie. Potrivit medicinei chineze, consumul de apă rece în timpul meselor poate crea un dezechilibru în organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel