Palpitațiile inimii, adesea...
Deși majoritatea profesioniștilor din domeniul sănătății (și Fundația Somnului) îndeamnă oamenii să își schimbe așternuturile cam o dată pe săptămână, nu toată lumea o face.
Dar, în afară de factorul igienic, amânarea schimbării lenjeriei de pat ar putea avea câteva efecte negative asupra sănătății.
Ar trebui să vă propuneți să vă spălați așternuturile săptămânal pentru a controla alergiile și problemele de piele, dar există modalități prin care puteți extinde în siguranță acest termen la aproximativ două săptămâni.
Faceți cunoștință cu dușmanul cel mare al celor care suferă de alergii: acarienii din praf.
"Aceste creaturi minuscule, asemănătoare unor insecte, ar putea fi cel mai frecvent factor declanșator al astmului și alergiilor pe tot parcursul anului, iar ele se dezvoltă în lenjeria de pat", spune Melanie Carver, director Asthma and Allergy Foundation of America (AAFA).
Deși nu le puteți vedea cu ochiul liber, lenjeria de pat murdară este plină de aceste creaturi microscopice. "Ele se hrănesc în principal cu micii fulgi de piele umană pe care oamenii îi elimină în fiecare zi", spune Carver.
Cu fiecare răsucire și întoarcere între așternuturi, în mod natural, vă desprindeți de celulele moarte ale pielii pentru ca acarienii să se înfrupte din ele.
"Aceste celule de piele își croiesc drum până în straturile interioare ale mobilei, covoarelor, lenjeriei de pat și chiar ale jucăriilor de pluș", spune Carver.
Acarienii de praf în sine, precum și - ahem - excrementele pe care le lasă în urmă, sunt alergeni comuni pentru mulți oameni.
Acarienii de praf nu sunt singurii care se pot acumula în așternuturi nespălate și care te fac să strănuți.
"În climatele umede, lenjeria de pat poate dezvolta mucegai", spune Carver. "În plus, polenul poate intra în dormitor prin ferestrele deschise sau poate rămâne pe haine sau pe părul tău."
Citește continuarea pe Spectacola și află cât de des trebuie schimbate lenjeriile de pat și ce efecte poate avea întârzierea schimbului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...