Cât de des trebuie să îți speli pijamalele. Unde trebuie să le păstrezi și ce se întâmplă dacă le porți și peste zi

cat de des trebuie sa iti speli pijamalele - FOTO: Freepik@lookstudio
Cât de des trebuie să îți speli pijamalele. Este o întrebare al cărei răspuns depinde de mai mulți factori.

Cât de des trebuie să îți speli pijamalele. Acasă, rutina de spălare a rufelor este simplă. Dacă aveți mulți copii, un program este esențial. Cât de des ar trebui să vă schimbați pijamalele? La fiecare 3 sau 4 zile este o practică obișnuită. Vara, în timpul nopților fierbinți din august și a unei călătorii, poate diferi puțin. 

În august, s-ar putea să aveți zile fierbinți și lipicioase. Dacă da, s-ar putea să vă confruntați cu nopți sufocante și opresive.  Asta înseamnă că transpiri, fiind nevoit să îți speli hainele mai des.

Câte nopți ar trebui să purtați aceeași pijama în acest caz? Specialiștii susțin că un număr acceptabil înseamnă 2-4 nopți, în funcție de:

- cât de transpirat ești;

- starea dumneavoastră de sănătate;

- mediul în care dormiți;

- țesătura pijamalei;

Vezi și: 6 motive pentru care te simți obosit când te trezești. Când devine un motiv de îngrijorare

Ce se întâmplă dacă porți pijamale în timpul zilei

Somnul sănătos este esențial pentru fiecare ființă umană. Ne petrecem mai mult de o treime din viață dormind. Recomandările pentru copii sunt mult mai stricte. Aceștia au nevoie de mult mai multe ore de odihnă decât persoanele adulte. Astfel, purtând pijamale toată noaptea până la capăt, copiii dvs. le vor schimba până în timpul zilei?

Într-o sărbătoare, precum Crăciunul, lenea este acceptabilă. Dar trebuie să vă spălați mai des pijamalele confortabile. În mod firesc, există unele limitări. Un sondaj, realizat de Daily Mail, a dezvăluit probleme teribile de igienă. Acesta a constatat că o femeie medie își schimbă pijamaua la fiecare 17 nopți. Bărbații o fac în mod obișnuit la aproximativ 13 nopți.

Sunteți un angajat la distanță? Sigur că puteți trăi și lucra în pijamaua dvs. confortabilă. Vă permite să vă simțiți ușor, favorizând relaxarea. Oricum, pijamaua ta versatilă și lejeră trebuie să fie îngrijită și curată. Diferența dintre hainele de relaxare și cele de dormit s-ar putea să nu fie prea mare. Ambele articole de îmbrăcăminte sunt confortabile și nerestrictive. Dar dacă purtați pijamaua timp de mai multe ore împreună, schimbați-o și spălați-o în fiecare zi, notează Sleep Wear Styles.

Vezi și: Pandemia, transformată în hiperendemie. Când se termină COVID. Popovici: OMS a dat un semnal. Nu putem să așteptăm

Unde puneți pijamalele în timpul zilei

În mod obișnuit, ar trebui să vă purtați pe timp de noapte lenjeria de somn moale. Scoțând-o dimineața, unde o veți depozita? O puteți pune:

- la coșul de rufe;

- sub pernă;

- direct pe pat;

- în partea de sus a noptierei.

Vezi și: Semnul nedureros al AVC-ului. Este întâlnit dimineața și mereu ignorat

Când ar trebui să-ți schimbi pijamaua

ACI recomandă să o faceți la fiecare 3-4 purtări. Funcționează dacă faci un duș în fiecare seară înainte de culcare. Căldura de vară ar putea deveni obositoare. Oricum, încercați să evitați transpirația abundentă. Dacă este posibil, mențineți o temperatură optimă în dormitor. 

Nu vedeți pete vizibile sau urme de murdărie? În orice caz, spălați-vă pijamaua confortabilă o dată pe săptămână sau mai des. Este alcătuită din mătase naturală? Lenjeria de noapte luxoasă și sexy vine cu o suprafață netedă și strălucitoare. Este hipoalergenică, dar necesită o îngrijire delicată.

Spălarea zilnică ar putea fi în continuare necesară. Fă-o imediat, dacă pijamaua ta preferată este:

- murdară;

- pătată;

- miroase urât;

- prăfuită sau nu este proaspătă.

Sunteți bolnav în acest moment? Dacă da, schimbați-vă pijamaua cât mai curând posibil. Transpirația abundentă îi deteriorează aspectul și senzația. În plus, orice țesătură acumulează bacterii și acarieni. Și, cel mai important, acestea ar putea provoca infecții ale pielii, iritații și alergii. Așadar, spălați-vă frecvent pijamaua pentru a preveni orice problemă de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel