Cât de des se spală blugii
26 iul, 16:32

Blugi  FOTO: pixabay
Blugii sunt croiți dintr-un material dur și rezistent, de aceea trebuie să țineți cont de câteva lucruri când îi spălați.

Este vară caniculară, iar de fiecare dată când purtăm blugi transpirăm. Cum acest articol vestimentar este făcut dintr-un material dur și foarte rezistent, ar trebui limitat numărul de curățări la mașina de spălat. Celebrii producători de jeanși recomandă spălarea blugilor la fiecare zece purtări. Însă blugii trebuie curățați când sunt murdari, ca orice altă haină. Dacă miros urât sau sunt pătați, atunci răspunsul este: se spală imediat.

Unii evită să-i spele în mașina de spălat ca să le mențină culoarea. Dacă spălați blugii cu mâna ar fi bine să utilizați un detergent care nu conține înălbitor, oțet alb. Ar fi bine să țineți cont și de instrucțiunile de pe eticheta blugilor.

Umpleți lighean cu apă călduță, adăugați detergentul alături de o ceașcă de oțet. Amestecați foarte bine, iar apoi adăugați blugii și lăsați-i să stea acolo 20-30 de minute. Apoi îi puteți clăti în apă curată. Dacă vreți să spălați blugii la mașina de spălat citiți instrucțiunile de pe etichetă, folosiți detergent fără înălbitor, o cană de oțet alb, dar nu balsam de rufe. Optați pentru un programul de spălare pentru lucruri delicate, arată cumsa.ro.

Pe de altă parte, o investigație efectuată în 2011 de un student de la Universitatea din Alberta a arătat că, după ce a purtat aceiași blugi timp de 15 luni, adică 330 de zile, aveau aceeași cantitate de bacterii ca la mai puțin de două săptămâni de utilizare, relatează Abc News, potrivit DC Medical.

G Ad:

Oțetul alb este eficient, ieftin și ecologic, ce poate fi un substitut excelent pentru detergenții de rufe convenționali. Este, de asemenea, foarte practic pentru mașina de spălat. Dacă oțetul alb este un adevărat aliat pentru sarcinile casnice, acest lucru se datorează faptului că este un produs de curățare cu multe proprietăți utile. Albește, îndepărtează petele, este antibacterian, anticalcar, balsam și deodorant. Bonus: este un ingredient multifuncțional ieftin și ecologic.

Ştiri Recomandate

Din ce în ce mai mulți pacienți sunt internați în stare gravă la Terapie Intensivă. Foto: RoVaccinare
BREAKING NEWS
Alimentele pe care să le mănânci ca să previi anemia
Dietele de slăbit care îți mențin inima fericită
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri