Carmen Brumă, despre cum să NU ne îngrășăm în POST. Alimentele NOCIVE și PERICULOASE pe care să NU le mai mănânci

Carmen Bruma Foto: Facebook Carmen Brumă
EXCLUSIV
Carmen Brumă ne oferă câteva recomandări valoroase în perioada postului. Care sunt greșelile alimentare pe care le facem?

Carmen Brumă, nutriționist și antrenor personal, atenționează că "o parte dintre cei care țin post constată la finalul perioadei că au acumulat câteva kilograme, iar starea lor de sănătate nu este tocmai bună".

De ce ne îngrășăm în post?

"Acest lucru se întâmplă când faceți exces de carbohidrați și grăsimi nesănătoase", spune Carmen Brumă. Nutriționista ne enumeră cele mai periculoase alimentele pentru siluetă: pâinea albă, cartofii prăjiți, produsele de patiserie sau cașcavalul și mezelurile de post.

Măsura, regula de aur în post

Carmen Brumă ne învață cât de important este să nu ne îngrășăm în post și cum putem elimina toxinele cu ocazia postului: "pe lângă rațiunile de natură spirituală, postul are și o motivație medicală, presupune curățarea organismului prin eliminarea toxinelor".

Mai mult decât atât, aceasta avertizează că nutriția dezechilibrată din perioada postului contribuie la acumularea toxinelor, iar consumul de carbohidrați trebuie să fie rațional: "În post trebuie să ai grijă la aportul de carbohidrați. Pâinea, cerealele integrale, cartofii, orezul brun și fructele sunt surse importante de glucide în această perioadă, însă ele trebuie consumate cu măsură."

Cum înlocuim carnea?

Carnea este un produs esențial în alimentația zilnică, iar eliminarea acesteia din alimentație trebuie să fie înlocuită cu produse care suplinesc componentele din carne.

Carmen Brumă adaugă faptul că în perioada postului, proteinele de origine animală trebuie compensate prin "consumul de proteine vegetale, mai exact linte, ciuperci, nuci, migdale, năut, mazăre, fasole uscată, avocado".

Pateul vegetal, de evitat în post

Carmen Brumă ne îndeamnă să evităm consumul pateului vegetal în post.

Alte alimente nocive sunt "mezelurile vegetale, chiftelele sau șnițelele din soia, cartofii prăjiți, margarina, supele instant, gogoșile, covrigeii, sticks-urile, cornulețele sau chips-urile".

Postul negru, benefic pentru organism

Persoanele care vor să țină post negru sunt sfătuite să țină cont de faptul că "acesta nu se termină la apusul soarelui, ci a doua zi dimineața", a declarat Carmen Brumă. Acest aspect este important atât pentru o greutate ideală, cât și pentru un somn liniștit: "vei evita astfel riscul unei mese foarte bogate seara care poate crea tulburări de digestie și insomnie".

Program special

Din dorința de a veni în sprijinul celor care vor să se mențină în formă în perioada postului, Carmen Brumă a lansat un program special. Aceasta a dat și câteva informații legate de program: "se numește" Suplă și Sănătoasă în post by Carmen Brumă și este disponibil pe site-un meu".

Vezi și: Humusul, rețeta MINUNE în Postul Paștelui. Beneficii uimitoare pentru diabetici și slăbit

Carmen Brumă, despre marea GREȘEALĂ care ne îngrașă: Este un truc care vă ajută să vă saturaţi mai repede

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel