Carmen Brumă, OPERATĂ din cauza VARICELOR. Cum arată picioarele ei, după intervenție

Carmen Bruma Foto: Instagram Carmen Brumă
Carmen Brumă a fost supusă unei intervenții din cauza varicelor. Vedeta s-a mai operat și în anul 2018.

Carmen Brumă a apelat la o procedură mini-invazivă, scleroterapia, pentru a rezolva problemele cu varicelele cu care se confruntă de ani buni și de care nu a reușit să scape. Vedeta le-a mărturisit fanilor că, după intervenție a fost nevoită să țină un pansament la picior, timp de 48 de ore, iar acum este nevoită să poarte ciorapi de compresie timp de patru săptămâni.

”Mi-am scos pansamentul după 48 de ore. Se observă îmbunătățiri. Nu mă doare și nu m-a durut sau usturat nimic. Singurul discomfort e ciorapul de compresie care trebuie purtat patru săptămâni (zi și noapte dacă poți). Ieri am făcut 10.000 de pași, astăzi la fel, nu am putut să alerg pentru că mă țineau bandajele”, a povestit Carmen Brumă, pe pagina sa de Instagram.

(Vezi FOTO pe Spectacola.ro)

Carmen Brumă, sfaturi pentru cei care se confruntă cu aceeași problemă

Carmen Brumă le-a vorbit fanilor săi despre experiența trăită. Vedeta le-a ofert și câteva sfaturi importante celor care se confruntă cu această situație. Carmen Brumă a spus că e important să mănânci fibre, să iei vitaminele a și e și să te hidratezi corespunzător. De asemenea, aceasta evită excesul de zahăr și expunerea excesivă la soare. 

”Trebuie să ai grijă să mănânci lucruri care să stimuleze circulația și să nu faci lucruri care să afecteze, cum ar fi fumatul. Trebuie să mănânci fibre, trebuie să te hidratezi, pentru a evita constipația, pentru că varicele și constipația nu fac casă bună deloc. Ai nevoie de fibre și solubile și insolubile și de apă, că degeaba mănânci fibre, dacă nu te hidratezi corespunzător. Poți să faci chiar mai rău. Bioflavonoide, pigmenții din fructe și legume, ele au capacitatea de a proteja pereții vaselor de sânge și chiar îi întăresc. Vitaminca C, e o vitamină care stimulează circulația și ajută producția de colagen. Avem nevoie și de vitamin E. Nu faci lucruri care să diminueze producția de colagen, excesul de zahăr, expunerea la soare excesivă și fumatul. Cel mai bun lucru pe care îl poți face e să te miști. Venelor le place mișcarea, dacă te miști, se comportă frumos. Asta m-a ajutat să le țin sub control. Evitați mersul la sală, însă, și ridicatul greutăților mari”, a concluzionat Carmen Brumă.

Dieta 7:5. Nastasia Belc: Nu e un lucru rău! Când trebuie mâncate dulciurile și carnea

Unde apar varicozitățile

Aceste semne mai puțin plăcute din punct de vedere estetic apar, în general, la nivelul membrelor inferioare sub forma unor linii șerpuite de culoare albastră, violet, având un diametru care poate varia de la 1 mm până la 1 cm.

Poziția verticală în care ne aflăm cea mai lungă perioadă a vieții îngreunează capacitatea venelor principale de a împinge fluxul de sânge spre inimă, dar și particularitățile moștenite ale sistemului venos.

Tratamentul care promite să vindece varicele și să rezolve acel aspect al pânzei de păianjen se numește scleroterapie.

Ce este scleroterapia?

Scleroterapia este o procedură minim invazivă care tratează venele varicoase și venele cu aspect de pânză de păianjen. Această implică injectarea de substanțe chimice, cunoscute sub numele de agenți sclerozanți, în venele degradate. Pe lângă diminuarea aspectului varicelor, scleroterapia poate, de asemenea, reduce durerea sau efectele secundare cauzate de venele deteriorate.

Scleroterapia este procedura cu rezultate bune sau chiar excelente în peste 90% din cazurile de tratare a varicozităților.

Ce presupune scleroterapia

Tratamentul presupune injectarea direct în venă a unui agent sclerozant care irită mucoasa vasului de sânge, determinând distrugerea peretelui vascular. Pentru a obține rezultate ideale sunt necesare injecții în mai multe puncte și eventual în mai multe ședințe, pe parcursul cărora vasul tratat se transformă în țesut cicatricial și începe să nu mai fie vizibil.

În cadrul efectuării scleroterapiei, soluția de sare este injectată cu ajutorul unui ac foarte fin direct în venă.

Procedura în sine durează aproximativ 15, până la 30 de minute. Numărul venelor injectate într-o singură sesiune depinde de mărimea și localizarea lor, precum și de starea generală de sănătate a pacientului.

La ce să te aștepți după efectuarea scleroterapiei

În primele 24 de ore după scleroterapie, ti se recomandă să porți șosete sau ciorapi de compresie. Ar trebui să renunți la dușuri. După prima zi, ciorapii trebuie purtați în timpul zilei și pot fi îndepărtați noaptea în timpul somnului.

Trebuie să iei medicamente pentru durere pe bază de acetaminofen, pentru orice disconfort. Medicamentele antiinflamatorii, cum ar fi aspirina și ibuprofenul, pot afecta procesul de coagulare a sângelui. Evita expunerea la soare, băi calde, saune, piscine și plajă în primele două zile după tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel