Care sunt primele semne de infecție COVID-19 la copii: la ce trebuie să fie atenți părinții, explică un medic pediatru
12 sep 2021, 14:43

Copii
Medicul pediatru Iulia Țincu a vorbit despre infecția COVID-19 la copii, în condițiile în care a crescut foarte mult numărul cazurilor la vârste mai mici.

Medicul pediatru Iulia Țincu a explicat, la B1 tv, că părinții trebuie să fie atenți la orice semn de boală și să-i testeze pe cei mici, acasă, cu teste rapide, încă la primele simptome, pentru a preveni transmiterea virusului mai departe, în colectivitate.

„Am văzut un val nou de vârsta pediatrică infectaţi cu SARS-COV-2. Încă nu putem trage concluziile finale pentru că încă nu vorbim de începerea şcolii și criteriile epidemiologice cu aglomerarea care duc la infectare chiar şi în rândul populaţiei pediatrice. Suntem şi noi pregătiţi, aşteptând cu multă precauţie ceea ce se va întâmpla în momentul în care cei mici vor reveni în bănci.

Redeschiderea şcolilor se poate realiza cu succes dacă ţin seama de concursul a trei factori importanţi:

în primul rând de responsabilitatea familiilor în ceea ce înseamnă pregătirea igienei legate orice formă de colectivitateapregătirile legate de şcoală: distanţarea băncilor, aerisirea claselorreglementările autorităților care trebuie să pună condițiile desfăşurării activităţii didactice la punct, să tragă toate semnalele de alarmă, să ne tină la curent cu nivelul de îmbolnăvire şi să asigure condiţiile pentru o sanitaţie bună

Primele simptome care pot da alarma

Debutul unei viroze simple se asemăna foarte mult cu primele semne de boala ale infecţiei cu SARS-COV-2: tuse febră, rinoree, durere la nivelul gâtului şi simptomatologie digestivă. Chiar dacă nu poţi face diferenţa între infecţii, testarea rapidă, cu antigen ne poate semnala prezenta virusului, chiar dacă testele nu sunt 100% sigur, reprezintă o primă cale de testare.

Părinții, să privească cu optimism acest nou debut al anului şcolar, pentru că aşa dorim să ne creştem copiii, indiferent de boli şi pandemie. Există căi prin care putem combate infectarea. Regulile persoanele de igienă păstrarea dezinfectantului în ghizdan spălarea mânilor frecvent. NU putem spune lipsa socializării pentru că asta ar însemna să-i privăm de o caracteristică a vârstei lor. Purtatul măştii și o bună imunizare la toate grupele de vârstă pentru care vaccinul este aprobat aduce un plus valoare prevenţiei”, a declarat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Despre ovarele polichistice și cancerul de col uterin. Cătălin Herghelegiu (SANADOR), la DC Medical
EXCLUSIV
Despre ovarele polichistice și cancerul de col uterin. Cătălin Herghelegiu (SANADOR), la DC Medical

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?