Care este temperatura ideală pentru a face mișcare în aer liber

Exercitii
EXCLUSIV
Nutriționistul Cori Grămescu a vorbit la Interviurile Spectacola și DC News despre temperatura ideală de a face mișcare afară.

”Toamna mi se pare că e sezon de drumeții”, spune nutriționistul Cori Grămescu la Interviurile Spectacola și DC News. Expertul în nutriție mai spune că ”este temperatura perfectă” pentru drumeții deoarece nu e încă foarte frig, chiar și sus pe munte.

”Trebuie să conștientizăm că în timpul unui efort fizic susținut corpul resimte cu până la 15 grade mai mult decât temperatura ambientală, deci din punctul de vedere strict al confortului termic, să știți că temperatura ideală de a face mișcare în aer liber este la 10 grade pentru că plus 15 grade vom resimți 25 de grade la interiorul corpului și atunci putem să facem mișcare fără să ne simțim foarte obosiți. Putem să ne punem corpul la treabă și în felul acesta să ne simțim bine”, afirmă Cori Grămescu.

Potrivit acesteia, cheful de a alerga este diminuat și de teama de a nu se îmbolnăvi de infecția COVID.

”Din păcate, în această perioadă și cu restricțiile și cu grija - foarte îndreptățită - nu prea îți vine să alergi în parc când știi că p-afară este o întreagă epidemie. Și atunci le recomand clientelor mele să facă sport acasă, în mod organizat”, spune Cori Grămescu.

Aceasta mai amintește că „în funcție ne nivelul de pregătire și de motivația fiecăruia putem opta pentru antrenamente live pe zoom, sau antrenamente on-line înregistrate. Recomandarea mea este însă să optăm de fiecare dată când avem posibilitatea pentru antrenamente live pe zoom ale sălilor de fitness care oferă programe adaptate pentru acasă, adică exerciții fără accesorii, cu coregrafii simplificate și ritm de execuție mai lent și din care au fost eliminate mișcările cu potențial de accidentare”.

Dieta de toamnă

Toamna este momentul din an când motivația de a slăbi este cea mai scăzută.

”Sărbătorile de iarnă nu reprezintă un punct de cotitură. Interesul scade destul de mult în această perioadă”, spune nutriționistul Cori Grămescu la Interviurile Spectacola și DC News. Însă, continuă aceasta, ”din păcate și spun din păcate pentru că este una dintre perioadele în care am beneficia foarte tare de pe urma schimbării de sezon pe de o parte, și pe de altă parte bogăția de legume și fructe și ingrediente naturale foarte gustoase în această perioadă ar face ca orice dietă am ține să fie mult mai ușor de ținut pentru că sunt mai gustoase produsele”.

Cori Grămescu ne recomandă să mâncăm nuci românești care sunt o sursă sigură de grăsimi naturale. 

”Le recomand clientelor mele să consume grăsimi în forma lor naturală și cea mai sigură sursă o reprezintă nucile și semințele crude. Și aici menționez cu precădere nucile românești care sunt foarte bogate în grăsimi sănătoase și în minerale și care, spre deosebire de caju sau migdale care sunt foarte populare în supermarketuri, sunt și mai gustoase puțin decât nucile, nu sunt preparate termic”, detaliază Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel