Care este nivelul optim de umiditate din casă. Dr. Gilda Popescu: Poate să creeze probleme de respirație

umiditate foto:freepik@nuraghies
EXCLUSIV
Despre nivelul de umiditate din interiorul locuinței. "Pentru o respirație eficientă și controlată, trebuie să existe un echilibru între nivelul de umiditate și alți parametri ai aerului”.

Respirația este un act fundamental vital, însă câți dintre noi acordăm atenție calității aerului pe care îl inhalăm? Medicul pneumolog, dr. Gilda Popescu, ne reamintește că aerul pe care îl respirăm nu ar trebui să fie doar prezent, ci și într-o stare optimă pentru menținerea sănătății noastre. Printre factorii cheie care influențează calitatea aerului respirat, umiditatea joacă un rol esențial.

"Atmosfera uscată poate crea probleme de respirație", explică medicul pneumolog. "Pentru o respirație eficientă și controlată, trebuie să existe un echilibru între nivelul de umiditate și alți parametri ai aerului”, ne-a spus dr. Gilda Popescu, în exclusivitate pentru DC Medical.

Vezi și: Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!

foto: Freepik

Dar de ce este atât de importantă umiditatea în aerul pe care îl respirăm? Efectul aerului uscat poate fi resimțit în multiple moduri. Respirația într-un mediu uscat poate irita căile respiratorii, poate usca mucoasele nazale și gâtul, crescând riscul de infecții respiratorii și de alte afecțiuni, cum ar fi astmul sau bronșita.

Pentru a menține căile respiratorii sănătoase și pentru a preveni astfel de complicații, dr. Gilda Popescu ne recomandă un nivel optim de umiditate în aerul pe care îl respirăm. "Umiditatea de 60-70% este considerată bună ca nivel de umiditate", adaugă medicul.

Există mai multe modalități de a controla umiditatea aerului în mediile interioare pentru a ne asigura că respirăm un aer adecvat. Utilizarea umidificatoarelor este una dintre soluțiile eficiente pentru a crește nivelul de umiditate în încăperi, mai ales în timpul sezonului rece, când căldura mai mare din interiorul caselor poate reduce umiditatea aerului.

Vezi și: Câte ouă este recomandat să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Să nu ne întindem la mai mult

De asemenea, este important să monitorizăm și să controlăm umiditatea în locuințele noastre pentru a preveni creșterea excesivă a acesteia, care poate duce la probleme de mucegai și acarieni, care, la rândul lor, pot agrava problemele respiratorii, respectiv, de sănătate generală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Colesterol - Foto: Freepik @Phonlamaistudio
EXCLUSIV
Cum să scazi colesterolul, glicemia și tensiunea. Medicul Doru Negru, rețeta simplă: Asta le spun tuturor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel