Care este diferența dintre asigurarea privată de sănătate și un abonament
11 oct 2018 / 13:49

Zahal Levy, președintele grupului MediHelp International, invitat la DC MEDICAL, în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, realizată de prof. dr. Irinel Popescu, explică în continuare care este diferența dintre asigurarea privată de sănătate și un abonament de sănătate.

„Dacă ai cumpărat un abonament la un lanț de clinici, este limitat la aceste clinici, nu ieși în afara ariei lor de servicii. Așadar, dacă ești clientul unui lanț de clinici X, atunci vei putea să faci tratamentul doar în cadrul acestei clinici și numai în România. Și orice au ei, poți obține, ce nu au, nu poți obține”, precizează Zahal Levy.

În cazul abonamentului, pot apărea unele neajunsuri. „Dacă, de exemplu, o doamnă are un doctor pentru copilul ei și are încredere în el, iar dacă acest doctor se mută de la clinica X la clinica Y, atunci ai o problemă. Dacă mergi la altă clinică, abonamentul tău nu îți va oferi o acoperire. Dacă vrei să continui cu acea clinică, trebuie să te obișnuiești cu un nou doctor”, spune Zahal Levy.

În schimb, asigurarea privată de sănătate îi oferă pacientului libertatea de a alege îngrijirea medicală pe care și-o dorește, oriunde își dorește, în țară sau în străinătate. 

În cazul în care pacientul nu știe ce să aleagă, compania de asigurări îi poate oferi o listă de opțiuni, fără a menționa însă o anumită clinică. Din acest punct de vedere, alegerea îi aparține în totalitate pacientului.

G Ad:

Asigurarea privată de sănătate va acoperi toate costurile, în funcție de opțiunea clientului, însă responsabilitatea alegerii îi revine acestuia din urmă.

Uneori, compania poate plăti în avans, în cazul în care clientul are o programare stabilită pentru o operație cu o lună înainte. 

Mai multe informații în video de mai jos:

 Interviul integral poate fi urmărit AICI.

Ştiri Recomandate

Consumul de ciuperci pare să scadă riscul de depresie
COVID-19: NICIUN PAT LIBER, în secțiile ATI din țară
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri