Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Care este cea mai bună tensiune arterială. Explicațiile medicului Vasi Rădulescu
04 iul, 13:13
Medicul Vasi Rădulescu spune că tensiunea arterială acceptată ca normală trebuie să aibă valori de până la 130/80 mmHg.
Hipertensiune. Apa bogată în minerale ar scădea-o, susține un studiu  FOTO: pexels.com

”Ce să faci dacă ai tensiunea arterială 130/80 mmHg. Cea mai bună tensiune arterială este 120/70 mmHg”, sunt două idei cu care medicul Vasi Rădulescu începe o postare publicată pe pagina de Facebook a Spitalului Militar Central din București.

Specialistul subliniază că ”marile asociații de hipertensiune au actualizat ghidul oficial, având la bază metaanalize cu date solide, trăgând un semnal de alarmă: tensiunea arterială acceptată ca normală trebuie să aibă valori de până la 130/80 mmHg”, iar afirmația se aplică și la vârstnici.

”Noul ghid AHA (American Heart Association) șterge clasificarea avută și trece la hipertensiune tot ce depășește 130 cu 80 mmHg. Acum, există milioane de oameni care au 130/80 mmHg și asta generează multe întrebări, chiar valuri de teorii ale conspirației. Oamenii susțin că AHA a schimbat ghidul tocmai pentru ca industria farmaceutică să vândă mai multe pastile, și ar trebui ignorat totul. Lucrurile nu stau deloc așa. Recomandările vin după analizarea unor date uriașe – de la valorile de 130 cu 80 mmHg în sus, rinichii, vasele de sânge, creierul, inima suferă. Sunt metaanalize, nu citiri în globuri de cristal”, explică meiducl Vasil Rădulescu.

Întreaga sa explicație, mai jos:


Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri