Cardamomul, 5 BENEFICII fabuloase pentru sănătate. De ce boli cumplite te ferește

Cardamom. Foto: Pixabay
Cardamomul este un condiment des folosit în preparatele indiene, dar el aduce și numeroase beneficii pentru sănătate, unele dovedite științific. Iată care sunt acestea: 

Cardamomul este bogat în fitonutrienți, mangan, magneziu, calciu, potasiu și fosfor. Beneficiile cardamomului includ capacitatea de a combate respirația urât mirositoare, scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea digestiei și multe altele. Iată 7 dintre beneficiile sale: 

1. Combate respirația urât mirositoare

Într-un studiu (link direct studiu) realizat de Departamentul de Microbiologie de la Universitatea Kurukshetra din India, cercetătorii au descoperit că extractul de cardamom are efecte antimicrobiene asupra bacteriilor orale. Mestecarea semințelor de cardamom poate ajuta la distrugerea bacteriilor dăunătoare din gură și la eliminarea respirației urât mirositoare.

2. Combate cavitățile orale

Împreună cu uciderea bacteriilor, cardamomul aduce beneficii sănătății bucale prin combaterea cariilor. Mestecarea semințelor de cardamom poate ajuta la prevenirea cariilor dentare. Cardamomul provoacă salivarea, care ajută la curățarea gurii și la curățarea dinților.

3. Adjuvant în cancer

Cercetările au arătat că beneficiile cardamomului pot include capacitatea de a ajuta la tratamentul cancerul. Într-un studiu pe animale publicat în Journal of Medicinal Food din 2012 (link direct studiu), cercetătorii au descoperit că administrarea orală de cardamom a fost capabilă să reducă semnificativ apariția și numărul de tumori. Are capacitatea de a inhiba și întârzia formarea tumorilor și poate ajuta la prevenirea cancerului, încurajând răspunsuri imune sănătoase în organism. 

4. Scade tensiunea arterială

Un Studiu a arătat că acesta a reușit să scadă tensiunea arterială sistolică și diastolică la persoanele care au fost diagnosticate recent cu hipertensiune arterială primară în stadiul 1 (link direct studiu). Cardamomul a crescut, de asemenea, statutul antioxidant total al participanților cu 90% după trei luni de consum. 

5. Ajută la gestionarea diabetului

Cercetările au arătat că beneficiile cardamomului includ capacitatea de a gestiona simptomele diabetului, datorită manganului pe care îl conține. Alimentele bogate în mangan sunt benefice pentru o dietă diabetică. Persoanele cu diabet care au niveluri mai ridicate de mangan în sânge sunt mai protejate de colesterolul LDL, comparativ cu cele cu niveluri mai scăzute de mangan (link direct studiu).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel