Canicula, pacienții cu boli psihice, printre cei mai afectați. Număr dublu de solicitări la Ambulanță

Canicula afectează pacienții cu boli psihice sau cronice
Canicula a dublat numărul solicitărilor la Ambulanță și este posibil ca numărul acestora să crească și mai mult. Cei mai afectaț sunt cei cu boli cronice, precum și cei cu afecțiuni psihice.

Canicula i-ar putea afecta mai mult pe pacienții cu boli psihice, deși pot fi afectați pacienții cu orice boli cronice, bătrâni sau copii și nu numai. La Serviciul Județean de Ambulanță Giurgiu s-au înregistrat de două ori mai multe solicitări în 24 de ore, în cea mai caldă zi din august, potrivit agerpres.ro.

 „Dacă duminică am avut 42 de solicitări în 24 de ore, ieri (luni - n.r.) numărul solicitărilor a ajuns la 90 în 24 de ore”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al SJA Giurgiu, Rodica Cărăbaş.

Chiar dacă paleta solicitărilor este una largă, cei de la SJA au constatat o creştere a numărului solicitărilor din partea celor cu boli psihice, fiind înregistrate cinci solicitări într-o singură zi. Toţi cei cinci au fost internaţi în spitalul pentru persoane cu afecţiuni neuropsihice de la Vadu Lat, mi arată sursa citată.

Potrivit Rodicăi Cărăbaş, nu au fost înregistrate solicitări de la persoane afectate direct de căldură, repsectiv nu au fot cazuri de persoane leșinate sau căzute în stradă din cauza temperaturilor ridicate, dar unele persoane cunoscute cu anumite afecţiuni cum ar fi cardiacii, hipertensivii sau cei cu boli psihice au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

Marţi, până în jurul prânzului, numărul solicitărilor la SAJ Giurgiu a ajuns la aproximativ 80.
Primăria municipiului Giurgiu a pus la dispoziţia cetăţenilor, prin Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă şi Apărare Împotriva Incendiilor, nouă puncte de prim-ajutor şi distribuire a apei potabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel