Candida auris, ciuperca misterioasă care infectează MASIV pacienții cu COVID-19

Candida auris, o ciupercă misterioasă, a pus pe jar un spital american, după ce a infectat pacienții cu Covid-19.

Un spital din Florida a raportat aproape 40 de cazuri de ciupercă misterioasă, adesea mortală, Candida auris, în rândul pacienților care erau tratați pentru boala coronavirusului (Covid-19) în iulie anul trecut, potrivit unui studiu al guvernului SUA.

Spitalul, care nu a fost menționat în studiu, a efectuat un screening suplimentar în luna următoare, în care au fost identificați încă 35 de pacienți pozitivi la candida auris

Ce este Candida auris?

Este o drojdie multirezistentă care poate provoca infecții. Abilitatea sa de a coloniza pacienții asimptomatici și de a persista pe suprafețe au contribuit la focarele de Candida auris în sistemul medical american, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Ciuperca este adesea mortală și poate provoca sângerări, infecții ale rănilor și urechilor. A fost găsită și în probe de urină și în căile respiratorii, dar nu este clar dacă ciuperca infectează de fapt plămânul sau vezica urinară.

Origine

Boala fungică a fost identificată pentru prima dată în Japonia, în 2009, și a reprezentat o prioritate majoră pentru Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor în ultimii ani, din cauza răspândirii sale tot mai mari la nivel mondial. 

Ce duce la infecția cu Candida auris?

Departamentul de sănătate din Florida a efectuat o investigație axată pe măsurile de prevenire și control al infecțiilor, constatând numeroase puncte slabe.

„Computerele mobile și echipamentele medicale nu au fost întotdeauna dezinfectate între utilizări, consumabilele medicale (de exemplu, tuburile de oxigen) au fost depozitate în săli deschise.”, se arată în raportul CDC.

Acesta a adăugat că personalul spitalului, posibil de teama de coronavirus, purta mai multe straturi de echipamente de protecție, ceea ce nu este recomandat, de fapt cresc riscul transmiterii microbilor.

CDC spune că ciuperca se poate răspândi în mediul medical „prin contactul cu suprafețe sau echipamente de mediu contaminate sau de la persoană la persoană”.

Ce a făcut spitalul din Florida?

După ce s-au găsit cazuri pozitive de Candida auris, spitalul a îmbunătățit practicile de curățare și dezinfecție și a acordat mai multă atenție purtării echipamentelor de protecție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel