Generația Z și tinerii Millennials...
„Etapa a doua a campaniei de vaccinare estimăm că poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie. Deci, practic, după data de 15 ianuarie, în acel moment vom începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale. La acest moment vorbim de 1.884 de centre medico-sociale și sunt aproape 40.000 de persoane în aceste centre, iar vaccinarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare. S-a început deja la nivelul fiecărui județ constituirea acestor echipe mobile, pentru a fi efectuate toate trainingurile necesare și, de asemenea, diseminarea procedurilor medicale care trebuie respectate, în condițiile în cere vorbim de vaccinarea personalului. (...) În ceea ce privește dimensiunea persoanelor din etapa a doua de vaccinare - vorbim de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani și persoane cu boli cronice”, a anunțat col dr Valeriu Gheorghiță.
Medicul a explicat că practic etapa a II-a se va desfășura treptat, începând cu o anumită categorie de persoane din cele vizate, pentru ca apoi, pe măsură ce se deschid noi centre de vaccinare, să fie toate categoriile cuprinse.
„Etapa a doua de vaccinare va începe, așa cum am mai spus, cu vaccinarea persoanelor care sunt, în momentul de față, internate în centrele medico-sociale. Din acest punct de vedere, vaccinarea se realizează cu echipe mobile. Legat de acest aspect, lucrurile se desfășoară conform planului, sunt în timp, și vor fi respectate. În ceea ce privește echiparea propriu-zisă a celorlalte centre de vaccinare și obținerea avizelor necesare, acest lucru va fi finalizat în zilele următoare și, rând pe rând, așa cum am mai precizat deja, în momentul în care un centru este gata, intră în funcțiune”, a explicat coordonatorul
Cea de-a treia etapă de vaccinare anti-COVID, pentru populația generală, ar putea începe din luna aprilie, mai arătat el.
„În ceea ce privește etapa a treia de vaccinare, estimăm că la începutul lunii aprilie. Este un termen realist, pe care îl putem lua în calcul, însă trebuie să înțelegem că folosim acest termen de estimare pentru că momentul de început al vaccinării pentru această categorie practic este influențat de ritmul de livrare a dozelor de vaccin și de capacitatea de vaccinare. În momentul de față, pentru etapa unu sunt prevăzute 376 de centre de vaccinare pentru lucrătorii din sistemul medical și social. În 251 de centre astăzi se vaccinează”, a declarat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință susținută la Palatul Victoria.
Referitor la modalitatea de programare, Valeriu Gheorghiță a precizat că platforma națională este în acest moment disponibilă pentru lucrătorii din sistemul medical și social, prin intermediul angajatorului, persoană juridică.
De asemenea, a adăugat el, pentru persoanele sau unitățile medicale, cabinetele medicale individuale care nu au semnătură electronică, programarea se poate face prin intermediul serviciului de call-center, care este disponibil și funcțional în toate județele și este asigurat cu personal din rețeaua MApN și, respectiv, din STS cel puțin pentru prima etapă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Acesta este detaliul la care să fii...