Când un elev face COVID. Ministrul Educației explică procedura

Sală de clasă
Ministrul Educației a explicat ce se întâmplă când un elev se îmbolnăvește de infecția COVID-19.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus care este procedura ce trebuie urmată când un elev se îmbolnăvește de COVID-19.

”Dacă un elev se simte rău, cadrul didactic va semnala acest lucru cadrului medical din unitatea de învăţământ sau persoanei desemnate pentru a ține legătura cu DSP-ul. Copilul va merge în sala de izolare şi va fi supravegheat tot timpul de un cadru medical sau o persoană desemnată. În această perioadă, sunt anunţaţi părinţii şi, dacă îi este copilului foarte rău până vin părinţii, vor fi anunţate cadrele medicale, se va suna la 112. În cazul în care se confirmă un caz într-o clasă, se suspendă cursurile numai pentru acea clasă. (...) Dacă sunt trei cazuri în trei clase diferite, în acea situaţie se vor suspenda cursurile în toată şcoala şi, în felul acesta, vor trece în scenariul roşu”, a declarat ministrul.

Întreaga declarație o puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel