Când ANUNȚĂ Agenția Europeană a Medicamentului dacă aprobă vaccinul Johnson&Johnson

FOTO pexels
Reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului anunță că vor lua în curând o decizie privind aprobarea vaccinului produs de Johnson&Johnson.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat pe o rețea socială, că se va reuni pe 11 martie ca să hotărască dacă aprobă folosirea în UE a vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson. ”'Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman al EMA urmează să dea recomandarea sa pentru vaccinul COVID-19 al Janssen (filiala europeană a Johnson & Johnson) pe 11 martie'', se arată pe Twitter.

În testele clinice, realizate pe trei continente, pe circa 44.000 de voluntari, serul a avut o eficacitate globală de 66%. Vaccinul se administrează într-o singură doză și are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii. Față de Pfizer și Moderna, acest ser are la bază un adenovirus și poate fi stocat la temperatura unui frigider, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel