Schimbările extreme de temperatură...
În tratamentul cancerului de sân, progresele terapeutice sunt evidente din diverse perspective. În chirurgie, există o tendință clară de a minimiza rezecțiile extinse pentru a păstra estetica sânului. Aceasta abordare conservatoare este completată de tehnici avansate de radioterapie, menite să reducă riscurile asociate cu conservarea țesutului mamelonar.
Dr. Mircea Dediu, șeful Secției Oncologice de la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, care sunt tratamentele disponibile în cazul pacientelor cu cancer de sân.
"La cancerul de sân există o efervescență terapeutică din toate punctele de vedere. Pentru chirurgie, tendința este de a reduce la maximum amploarea rezecției la nivelul tumorii pentru a prezerva estetica sânului. Pentru a rezolva fără riscuri, tehnicile de radioterapie trebuie adăugate peste etapele chirurgicale pentru a nu genera un risc mai mare din cauza faptului că rezecția este conservatoare.
Și tratamentul sistemic care să prevadă o eventuală diseminare ulterioară a actului chirurgical și aceste intervenții sunt necesare. Pentru cancerul de sân, terapiile sistemice s-au diversificat extrem de mult și diverse forme anatomo-patologice beneficiază de tratamente sistemice foarte diferite și depind de rezultatul biopsiei", a explicat dr. Mircea Dediu, șeful Secției Oncologice de la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC MEDICAL
Dr. Mircea Dediu subliniază că, deși există indicații pentru terapiile imunologice în cancerul de sân, acestea nu au încă același rol central ca în alte localizări tumorale.
"Sunt la modă terapiile imunologice, dar pentru cancerul mamar deocamdată nu au un impact atât de important. Există niște indicații, dar nu sunt de magnitudinea celor care sunt în alte localizări, cum ar fi melanomul malign sau cancerul pulmonar, unde sunt pe primul loc și nu se poate discuta despre tratament fără imunoterapie", a mai explicat dr. Mircea Dediu, șeful Secției Oncologice de la Spitalul Clinic SANADOR.
Imunoterapia este un tip de tratament pentru cancer care ajută sistemul imunitar al organismului să lupte împotriva cancerului. Sistemul imunitar ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor și altor boli. Este alcătuit din celule albe din sânge și organe și țesuturi ale sistemului limfatic.
Imunoterapia face parte din terapia biologică. Terapia biologică este un tip de tratament care utilizează substanțe produse de organisme vii pentru a trata cancerul. În mod normal, sistemul imunitar detectează și distruge celulele anormale și probabil previne sau încetinește creșterea multor tipuri de cancer.
De exemplu, unele celule ale sistemului imunitar sunt uneori găsite în și în jurul tumorilor. Aceste celule, numite limfocite infiltrante în tumori (TILs), sunt un semn că sistemul imunitar răspunde la tumoare. Persoanele ale căror tumori conțin TILs au adesea rezultate mai bune decât cele ale persoanelor ale căror tumori nu conțin astfel de celule.
În ciuda capacitatii sistemului imunitar de a preveni sau încetini creșterea cancerului, celulele canceroase au modalități de a evita distrugerea de către sistemul imunitar. Imunoterapia ajută sistemul imunitar să acționeze mai eficient împotriva cancerului, arată Cancer.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Schimbările extreme de temperatură...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
A început sezonul accidentelor pe...
Multitasking-ul poate părea eficient,...