Cancer pulmonar, noi medicamente care ar prelungi viața bolnavilor

Boli pulmonare
Unele medicamente ar oferi beneficii de supraviețuire pe termen lung pentru unii pacienți cu cancer pulmonar.

Cancer pulmonar, medicamente. O cercetare condusă de specialiști de la Centrul Yale de Cancer susține că și o cantitate minusculă de biomarker cunoscut sub numele de PD-L1 (programul mort-ligand1) poate prezice un beneficiu de supraviețuire pe termen lung din utilizarea pembrolizumab. ”Răspunsul pe care l-am văzut de la pembrolizumab, într-un subset de pacienți ani după terminarea tratamentului, este remarcabil, mai ales că chimioterapia lor a eșuat inițial", a declarat medical Roy S. Herbst, șef de Oncologie medicală la Yale Cancer Center și Smilow Cancer Hospital, respectiv director pentru cercetare translațională la Yale Cancer Center.

Studiul a fost realizat în 202 centre medicale academice din 24 de țări și a cuprins pacienți fost tratați anterior fără succes cu chimioterapie pentru stadiul 3 sau 4 cancer pulmonar cu celule mici, cel mai frecvent tip de cancer pulmonar. Rezultatele au arătat că la 79 dintre cei 690 de pacienți care au primit doi ani de pembrolizumab, supraviețuirea totală a fost de aproximativ 99% la un an după întreruperea tratamentului.

”Speranta noastră este să găsim cea mai bună metodă de a folosi pembrolizumab pentru a trata pacienții cu cancer pulmonar individual”, a declarat Roy Herbst într-un comunicat al Universității Yale.

Rezultatele au fost publicate online în Journal of Clinical Oncology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel