Cancer, o nouă tehnică ar putea îmbunătăți tratamentul

Cancer
O nouă tehnică neinvazivă care măsoară cantitatea de oxigen prezentă în țesut numit oxigenare tisulară ar putea contribui la crearea unor tratamente mai eficiente în cancer, potrivit Universității Arizona State. Terapiile standard pentru tratarea tumorilor, cum ar fi radioterapia, nu sunt de obicei eficiente în regiunile hipoxice, însă cu ajutorul acestei metode, radiologii ar putea crește doza de radioterapie în cazul în care tumorile prezintă cel mai mare risc de metastaze.  

Un medic american a studiat timp de 4 ani un nou mod de măsurare a oxigenării țesuturilor utilizând imagini 3D avansate cu scopul de-a îmbunătăți tratamentul în cancer.

,,Atunci când o tumoare canceroasă crește, aceasta depășește alimentarea cu sânge și lasă părți din tumora fără oxigen sau într-o stare hipoxică. Cunoașterea oxigenării țesuturilor ne-ar putea permite să adaptăm terapia pentru a o face mai bună și să folosim alte intervenții terapeutice care sunt mai potrivite", a declarat dr. Vikram Kodibagkar, profesor asociat de inginerie la Arizona State University (ASU) din Tempe, cel care a dezvoltat tehnica.

Folosind tehnica sa de măsurare a oxigenării țesuturilor pentru a furniza informații despre locațiile zonelor hipoxice, radiologii ar putea crește doza de radioterapie în cazul în care tumorile prezintă cel mai mare risc de metastaze. Aplicația ar putea fi folosită și pentru alte terapii, cum ar fi leziuni cerebrale traumatice (TBI) sau accident vascular cerebral sau atac de cord. Succesul tehnicii se bazează pe perfuzarea agentului de contrast imagistic și pe reținerea acestuia în zone hipoxice, informează HealthImaging.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel