Cancer de sân: factorul de risc rar luat în considerare

Cancerul
Un studiu a urmărit peste 16 ani legătura dintre riscul de apariție a cancerului la sân și lumina nocturnă.

Un factor mare de risc în apariția cancerului la sân este lumina nocturnă, în aer liber, susține un studiu realizat în SUA. Cercetătorii au analizat, vreme de peste 16 ani, lumina de noapte, prin imagini de satelit, și efectul acesteia asupra circa 187.000 de femei aflate în postmenopauză. Aceștia au estimat o asociere între afecțiune și lumina de noapte, iar cea mai mare expunere a fost asociată cu un risc cu 10% mai mare de a dezvolta cancer de sân.

”Numărul mic de studii pentru a investiga această întrebare s-au bazat adesea pe date de expunere subiectivă și s-au obținut rezultate inconsistente. (…) Va fi important pentru studiile viitoare să măsoare cu exactitate expunerea la lumină pe timp de noapte pentru persoane, folosind o combinație de măsuri obiective, chestionare atent concepute și dispozitive personale de măsurare”, apreciază unul dintre autorii studiului, Rena Jones de la Institutul Național al Cancerului, SUA.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel