Canabis: consum mai mare în rândul tinerilor, în special la cei cu depresie

Tinerii consumă cel mai frecvent marijuana
Consumul de canabis a crescut în ultimii 12 ani în rândul tinerilor, în special la cei cu depresie. O treime dintre tinerii adulți din studiu au raportat că au consumat în ultimele 30 de zile.

Prevalența consumului de canabis sau marijuana în Statele Unite a crescut între 2005 și 2017 în rândul persoanelor cu și fără depresie și a fost aproximativ de două ori mai frecventă în rândul celor cu depresie în 2017. Rezultatele, care sunt publicate în Addiction, provin dintr-un sondaj - studiu bazat pe 728.691 de persoane cu vârsta de peste 12 ani.

„Percepția riscului mare asociat cu consumul regulat de canabis a fost semnificativ mai mică în rândul celor cu depresie în 2017, comparativ cu cei fără depresie, iar din 2005 până în 2017, percepția riscului a scăzut mai rapid în rândul celor cu depresie. În același timp, rata creșterii consumului de canabis a crescut mai rapid în rândul celor cu depresie ”, a declarat autorul corespondent Renee Goodwin, doctor al Universității Columbia și al Universității City din New York.

Consum mai frecvent la tinerii cu depresie

Prevalența consumului de canabis din ultimele 30 de zile în rândul celor cu depresie care nu au perceput niciun risc asociat cu consumul regulat de canabis a fost mult mai mare decât în rândul celor care au perceput un risc semnificativ asociat cu utilizarea (38,6% față de 1,6%, respectiv).

Anumite grupuri au părut mai vulnerabile la utilizare. De exemplu, aproape o treime din adulții tineri (29,7%) în vârstă de 18-25 de ani cu depresie au raportat că au consumul în ultimele 30 de zile.

În 2017, prevalența consumului de canabis din ultimele 30 de zile a fost de 18,9% în rândul celor cu depresie și 8,7% în rândul celor fără depresie. Consumul zilnic de canabis a fost frecvent la 6,7% dintre cei cu depresie și la 2,9% dintre cei fără.

 

Studiul, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel