Campania „Dinți sănătoși, zâmbet frumos!”, la Reșița

Copiii trebuie învățați de mici să meargă la stomatolog
Primăria municipiului Reșița își propune conștientizarea importanței igienei dentare în rândul elevilor și studenților, fapt pentru care a demarat campania „Dinți sănătoși, zâmbet frumos”, în care consultațiile și tratamentele pentru aceștia sunt gratuite.

Campania „Dinți sănătoși, zâmbet frumos", lansată de Primăria Reșița, presupune consultații și tratamente gratuite pentru elevi și studenți.

„Pe raza municipiului Reșița funcționează mai multe cabinete medicale, și anume, la Universitatea Eftimie Murgu, la Colegiul Național Traian Lalescu, la Colegiul Național Mircea Eliade, la Școala de Beton, la Cabinetul stomatologic situat pe aleea Șurianu nr. 4 sau la cel de pe aleea Trandafirilor nr. 1. Toți elevii de la grădinițele cu program normal sau prelungit, elevii școlilor primare, gimnaziale, liceale sau studenții de la Universitatea Eftimie Murgu pot apela la serviciile acestor cabinete. Atât consultațiile, cât și tratamentele sunt gratuite pentru cei din învățământul reșițean", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița, Andrei Apostol, citat de Agerpres.

Administrația reșițeană a achiziționat încă din 2017 aparatură medicală nouă, de ultimă generație, pentru ca elevii și studenții să beneficieze gratuit de servicii stomatologice, o investiție de circa 60.000 de lei.

Cabinetele stomatologice deservesc aproape 11.000 de preșcolari, elevi și studenți. Cu toate acestea, elevii nu merg în mod constant la controlul stomatologic, probabil și din cauza lipsei de educație medicală. Acesta este motivul pentru care în Reșița a fost lansată campania de informare a tinerilor în ceea ce privește importanța igienei dentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel