Campania de vaccinare anti-HPV ar putea fi extinsă. Ministrul Sănătății: putem achiziționa până la 90.000 de noi doze de vaccin HPV

Vaccinul contra HPV
Campania de vaccinare împotriva HPV ar putea fi extinsă, după cum a afirmat ministrul Sănătății în cadrul unei dezbateri. 

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a arătat interesul ministerului pe care îl conduce, pentru extinderea programului de vaccinare anti-HPV. 

Declarația a fost făcută publică în cadrul unei dezbateri inițiate de organizația Mame pentru Mame pe marginea reformei programului de vaccinare anti-HPV din România, iar ideea platformei digitale a pornit de la experiență vaccinării împotriva COVID 19, platforma care a ușurat înregistrarea în programul de vaccinare.

Ministrul Sănătății a răspuns în acest fel unor solicitări adresate de Mame pentru Mame încă din luna februarie în direcția extinderii indicațiilor de vaccinare atât că vârstă, pentru fete, cât și prin includerea băieților în program și ușurarea procedurii de înscriere în program, prin digitalizare.  

„Declar cu mândrie că mi-am vaccinat fetiță în a doua zi de când vaccinurile au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică și către medicii de familie, asta după ce am înscris-o pe lista în urmă cu un an și jumătate. Ce le transmit părinților este că și eu, alături de, ei sper să ajung să-mi vaccinez și băiețelul. El are opt ani acum și, cu toată încrederea, așa cum mi-am vaccinat fetiță, îmi voi vaccina și băiețelul. Mă bucur că mi-ați ridicat aceste trei probleme și sugestii și mă bucur că (…) ministerul poate nu doar să răspundă afirmativ acestor propuneri dar să și supraliciteze. Am inițiat solicitările către INSP și Comisiile de specialitate pentru a extinde indicațiile, atât că vârstă cât și că adresare, astfel încât să fie și băieții și fetele de alte vârste cuprinse în programul de vaccinare. Vom iniția discuțiile și cu STS. Ei sunt acum foarte ocupați cu vaccinarea (împotriva COVID 19, nn) și cu certificatul verde pentru vaccinare dar sperăm că vor înțelege și dumnealor importantă programării mai facile pentru vaccinarea HPV.

În plus față de asta, conform acordului cadru pe care ministerul îl are semnat, putem achiziționa încă de anul acesta până la 90,000 de noi doze de vaccin HPV și sperăm, pe de-o parte, că cererea să fie suficientă și, pe de altă parte, să reușim să alocăm bugetul pentru această suplimentare de doze, astfel încât extinderea indicațiilor, programarea mai ușoară și distribuția la timp și eficientă a vaccinurilor să ducă, toate, la reducerea riscurilor asociate infecției cu virusul HPV”, a spus ministrul Sănătății în cadrul dezbaterii, că răspuns la întrebările Anei Măiță.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel