Calorii, alimente: Până la sfărșitul secolului vom mânca cu 80% mai mult

Un nou studiu arată că populația lumii va avea nevoie de aproape două ori mai multă mâncare pentru a asigura necesarul de calorii, până la sfârșitul secolului. Până în 2100 vor fi 11 miliarde de oameni.

Cantitatea de alimente necesară pentru a hrăni populația lumii până la sfârșitul secolului ar putea crește cu aproape 80 de procente, sugerează un studiu citat luni de BBC. Potrivit unei echipe de cercetători din Germania, o tendință de creștere a indicelui de masă corporală (IMC) este cea care determină nevoia mai mare de calorii a indivizilor.

Autorii avertizează că un eșec în asigurarea necesarului sporit de calorii ar putea duce la o inegalitate mai mare la nivel global. Concluziile cercetării au fost publicate în jurnalul științific Plos One.

Conform studiului, efectuat de o echipă de la Universitatea din Gottingen, 60 de procente din cantitatea suplimentară de calorii ar fi rezultatul creșterii populației lumii. Conform raportului ONU intitulat „World Population Prospects", populația se estimează că va crește de la aproape șapte miliarde în 2010 la aproape 11 miliarde în 2100.

Vom fi mai grei și mai înalți

Totuși, peste 18 procente din cantitatea suplimentară de calorii în comparație cu anul 2010 ar proveni de la creșterea estimată a înălțimii și greutății la nivelul populației globale.

„Potrivit estimărilor noastre, necesarul mediu de energie va fi mai mare cu 253 kcal de persoană între 2010 și 2100, dacă se ia în considerare creșterea IMC și a înălțimii”, a explicat coautorul Lutz Depenbusch din cadrul World Vegetable Center. „La nivel global, calculăm că, potrivit modelului nostru, efectul creșterii IMC și a înălțimii ar duce la o suplimentare a necesarului de calorii egal cu cerințele din 2010 ale Indiei și Nigeriei, laolaltă”, a afirmat Depenbusch pentru BBC News. Cele 253 de calorii adăugate în dieta zilnică a unei persoane ar echivala cu două banane mari sau o porție de cartofi prăjiți, după cum a exemplificat specialistul.

Doctor Depenbusch și colegul său, profesor Stephan Klasen de la Universitatea din Gottingen au declarat că rezultatele sugerează că țările subsahariene vor fi cele mai afectate de această creștere a necesităților calorice. Această regiune a fost deja martora unei creșteri accentuate a necesarului caloric în contextul unei rate rapide de înmulțire a populației.

Cercetătorii au avertizat că un eșec al politicii alimentare globale ca răspuns la această creștere a necesarului caloric ar putea exacerba inegalitatea alimentară și economică. Ei au subliniat că sporirea cererii pentru produse alimentare ar conduce la o creștere a prețurilor acestora. În timp ce națiunile bogate ar putea absorbi aceste creșteri, țările mai sărace ar avea dificultăți, ceea ce ar duce la mai multe cazuri de malnutriție, notează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel