Cafeaua nu ar crește riscul de aritmii. Concluziile surprinzătoare ale unui STUDIU

Cafea  FOTO: pexels.com
Cafeaua nu ar crește riscul de aritmii, susține un studiu recent.

Un nou studiu susține că cofeina nu ar crește riscul de aritmii, iar oamenii se pot bucura de o cană de cafea. ”Majoritatea oamenilor, chiar și cei cu aritmii, ar trebui să se poată bucura de ceașca lor de cafea și poate există unii oameni pentru care cofeina sau cafeaua ar putea ajuta la reducerea riscului”, a spus Dr. Gregory Marcus, șef asociat de Cardiologie pentru cercetări la Universitatea din California, San Francisco.

Pentru a vedea dacă cofeina poate determina cu adevărat inima să bată sau să bată anormal, Marcus și colegii săi au analizat datele de la peste 386.000 de persoane care participă la un studiu de sănătate britanic pe termen lung. Din acest grup mare, aproximativ 17.000 au dezvoltat o problemă a ritmului cardiac în timpul unei urmăriri medii de 4,5 ani.

Concluzia studiului: nu a existat nicio legătură între cofeină și tulburări ale ritmului cardiac, chiar și atunci când cercetătorii au luat în considerare factorii genetici care ar putea influența modul în care indivizii metabolizează cofeina.

”Nu am putut găsi nicio dovadă la nivel de populație că cei care au consumat mai multă cafea sau cei expuși la mai multă cofeină au prezentat un risc crescut de aritmii", a spus Marcus. Potrivit acestuia, se impun cercetări suplimentare pentru a afla cum afectează cafeaua inima și de ce ar putea proteja împotriva aritmiilor.

E cunoscut faptul că cafeaua are efecte antiinflamatorii și se știe că inflamația poate contribui la probleme de ritm cardiac. ”Probabil că nu suntem pe deplin conștienți de diferitele mecanisme care pot fi relevante pentru relația dintre cofeină și sănătatea inimii. (…) Pentru cei mai mulți, nu am constatat că este un factor declanșator important. Sunt foarte fericiți să primească această veste bună, în special cei care se bucură de cafea”, afirmă Gregory Marcus, potrivit medicalxpress.

Studiul științific, intitulat ”Încă o cană de cafea, fără aritmie, vă rog”, poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel