Cadru didactic, infectat cu COVID-19. Ce se întâmplă cu elevii
01 oct, 18:45
Un cadru didactic din Maramureș a fost depistat pozitiv la testul pentru COVID-19. Elevii vor învăța exlusiv online pentru 14 zile.
An școlar în pandemie

Un cadru didactic din Maramureș a fost confirmat cu COVID-19. Acesta preda la Liceul Tehnologic ”Alexandru Filipașcu” din localitatea Petrova. Potrivit CJSU Maramureș, cadrul didactic a purtat mască de protecție și a respectat măsurile de protecție sanitară stabilite în unitatea de învățământ. „Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică.  De asemenea, s-a dispus dezinfecția unității de învățământ. Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic ”Alexandru Filipașcu” a decis ca măsură preventivă, având în vedere că respectivul cadru didactic a interacționat cu profesorii și elevii din liceu, desfășurarea cursurilor exclusiv online pentru o perioadă de 14 zile la nivelul liceului.

Celelalte structuri din cadrul liceului (Hera, Curti, Mociarschi, Susani și Deluț) își vor desfășura orele de curs în scenariul 1, cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție următoarele unități de învățământ. Decizia Consiliului de Administrației al Liceului Tehnologic ”Alexandru Filipașcu” a fost avizată de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Direcția de Sănătate Publică Maramureș și a fost aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, le reamintim cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, purtarea măștii de protecție în spațiile stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor”, arată CJSU Maramureș.


Ştiri Recomandate

Ficat
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri