Cadre medicale infectate cu COVID-19 la Spitalul Bagdasar

Spitalul Bagdasar-Arseni din București  FOTO: Facebook ANT
16 cadre medicale de la Spitalul Bagdasar Arseni sunt infectați cu virusul SARS-COV2, confirmă reprezentanții unității medicale.

Reprezentanții Spitalului Bagdasar confirmă, într-o informare de presă, informația că sunt cadre medicale din cadrul unității infectate pozitiv cu COVID-19. Este vorba de 16 persoane, dintre care un medic și 6 asistente din cadrul secției Chirurgie Generală. Toate cele 16 persoane sunt asimptomatice, s-a făcut anchetă epidemiologică și s-au stabilit toți contacții dispunându-se măsuri, se mai arată în respectiva informare.

Informarea integrală dată de conducerea Spitalului Bagdasar:

”Confirmăm doar parțial știrea apărută în presă, în sensul că avem un număr însemnat de colegi depistați pozitiv COVID în Secția de Chirurgie Generală a Spitalului, dar în niciun caz nu putem vorbi despre un focar de infecție la nivelul întregului Spital Bagdasar. Este vorba despre 16 colegi, între care un medic și 6 asistente de pe Chirurgie.

Cu toții au fost asimptomatici, cum de altfel au fost și cei trei pacienți depistați pozitiv. Cei trei pacienți au fost depistați pozitiv la cea de-a doua testare, întrucât la prima au ieșit negativ, altfel ar fi fost trimiși la un spital suport Covid. Așa cum știți, este posibil ca testul RT PCR pe care noi îl facem la institute specializate pentru toți pacienții care necesită internare la Bagdasar, să nu depisteze virusul dacă pacientul este în primele câteva zile de la contaminare.

Măsurile luate au constat în suspendarea internărilor pe chirurgie generală, echiparea tuturor pacienților și personalului din secție cu echipament de protecție specific pentru nivelul suspect COVID, nebulizarea și decontaminarea secției. Celula de criză constituită în acest sens a lucrat 40 de ore din ultimele 48, s-au stabilit toți contacții pacienților și personalului depistat pozitiv, s-au luat toate aceste măsuri despre care vă vorbeam mai sus de către managementul Spitalului și au fost informate imediat Ministerul și DSP-ul.
În încheiere, recomandăm și rugăm pe toată lumea să respecte măsurile individuale de protecție stabilite de autorități”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel