Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Autorităţile de sănătate publică din Arad au efectuat peste 600 de teste pentru COVID-19, în toate căminele de bătrâni din judeţ, fiind depistaţi 35 de beneficiari şi 15 angajaţi bolnavi. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat, luni, că au fost efectuate teste în 25 de centre de îngrijire persoane vârstnice, iar în 20 nu au fost descoperite probleme, în timp ce în cinci există persoane infectate. "S-a muncit zi şi noapte. S-au realizat de vineri până duminică 608 probe. Am făcut tot ce înseamnă cămine de bătrâni, atât personal cât şi beneficiari (...) Dintre cele 608 probe, avem beneficiari pozitivi 35 şi personal pozitiv 15. La ora actuală, toate aceste persoane pozitive sunt internate în unităţi sanitare arondate Spitalului Judeţean şi în Spitalul Orăşenesc Ineu", a declarat dr. Horea Timiş, potrivit Agerpres.
Cele mai multe cazuri sunt confirmate la un cămin din oraşul Sântana, respectiv 7 angajaţi şi 22 de beneficiari. La căminul din oraşul Pecica sunt şapte angajaţi şi 10 beneficiari confirmaţi cu noul coronavirus, iar la căminul din comuna Dorobanţi sunt doi beneficiari testaţi pozitiv. Totodată, la adăpostul de noapte din municipiul Arad a fost confirmat bolnav un beneficiar, iar la un cămin de vârstnici care aparţine de Primăria Arad există un angajat bolnav. Conducerea DSP Arad anunţă că va continua testările şi în anumite centre care îngrijesc copii instituţionalizaţi. Până luni, în judeţul Arad erau confirmate 522 de cazuri de COVID-19, iar 53 de bolnavi au decedat, în timp ce 180 au fost declaraţi vindecaţi.
DSP Mureş a anunţat, luni, că de la începutul pandemiei de coronavirus, un număr de 70 de cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, cinci dintre acestea sunt deja vindecate şi externate, iar un brancardier şi-a pierdut viaţa.
"Dintre cele 70 cadre medicale, 34 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (dintre acestea 21 sunt de la UPU SMURD şi 13 pe celelalte secţii), 23 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş (dintre aceste 14 sunt de la ATI, 6 de la Secţia Boli Infecţioase I şi 3 de pe alte secţii), 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, un medic de familie, un medic al unei unităţi medicale private din Târgu Mureş, un medic stomatolog şi un asistent de farmacie de la o farmacie privată. Ancheta epidemiologică în cadrul Secţiei Clinice ATI a Spitalului Clinic Judeţean Mureş este în curs de desfăşurare", a arătat DSP Mureş, într-un comunicat de presă.
Potrivit DSP Mureş, cadrele medicale, care în acest moment sunt confirmate pozitiv COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase, iar, în acest moment, starea de sănătate a tuturor cadrelor medicale internate este una bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...