Cadre didactice infectate cu noul coronavirus: ce se întâmplă cu școlile unde predau

Coronavirus
Trei cadre didactice sunt infectate cu noul coronavirus în Maramureș. Una este asimptomatică, însă celelalte două prezintă simptome și sunt internate la spital.

Cele teri cadre didactic au fost la școală, însă au purtat masca atunci când au intrat în contact cu elevii sau cu clegii lor, astfel că nu se impune închiderea școlilor ori a claselor unde predau.
„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să vă comunice confirmarea a trei cadre didactice infectate cu noul Coronavirus. Un cadru didactic își desfășoară activitatea la o instituție de învățământ din municipiul Baia Mare. Persoana este asimptomatică și a purtat mască de protecție în unitatea de învățământ. Celelalte două cadre didactice sunt simptomatice și au fost internate în spital. Acestea lucrează la o instituție de învățământ din orașul Săliștea de Sus. Și aceste cadre didactice au purtat mască de protecție în unitatea de învățământ. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. În cele două instituții de învățământ se desfășoară zilnic dezinfecția clădirilor. Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, le reamintim cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, purtarea măștii de protecție în spațiile deschise stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor”, arată CJSU Maramureș.
Ancheta epidemiologică este încă în desfășurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel