Cabinete medicale din școli, transformate în centre de vaccinare. ANUNȚUL ministrului Educației
03 aug 2021, 16:47

Copiii sunt obligați să poarte măști în școli. Foto: Pixabay
Ministrul Educației a declarat marți, 3 august, că unele cabinete medicale din școli ar putea fi transformate în centre de vaccinare.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că a luat în considerare transformarea cabinetelor medicale din şcoli în centre de vaccinare împotriva COVID-19, acolo unde va fi posibil.

"Am transmis deja o recomandare în vederea valorificării oportunităţilor de vaccinare în luna august, în aşa fel încât, în luna septembrie, la începutul şcolii, cei care se vaccinează în august să fie deja imunizaţi. Am luat în considerare, acolo unde va fi posibil, transformarea cabinetelor medicale din şcoli în centre de vaccinare, înţelegând că decizia trebuie luată în fiecare situaţie în funcţie de specificul şcolii, deoarece fluxurile trebuie să fie bine delimitate, iar prezenţa părinţilor, în cazul copiilor minori, în cadrul operaţiei de vaccinare este necesară. Deci trebuie văzut în ce măsură configuraţia concretă a şcolii permite organizarea unei centru de vaccinare în aceste cabinete medicale şcolare. Vom realiza, am discutat cu Ministerul Sănătăţii şi coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare pentru a realiza încă din zilele următoare acţiuni de prezentare a importanţei şi necesităţii vaccinării", a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă.

El a spus că nu este adeptul obligativităţii vaccinării.

"Deşi susţin în modul cel mai profund şi cel mai hotărât importanţa vaccinării şi avantajele vaccinării ca unic gest care ne poate ajuta să punem punct acestei pandemii, nu sunt adeptul obligativităţii, sunt adeptul prezentării cu perseverenţă, cu argumente, cu persoane cu competenţe în domeniul medical, în aşa fel încât toţi acei colegi care nu au decis încă să se vaccineze să o poată face, în aşa fel încât părinţii să fie încurajaţi în a-şi exprima acordul cu privire la vaccinarea elevilor care au vârsta adecvată condiţiilor precizate de către fiecare vaccin autorizat", a susţinut ministrul Educaţiei.

Sorin Câmpeanu a afirmat că susţine testarea în şcoli. "Susţin importanţa testării, cel puţin în cazurile în care apar simptome. În aceste situaţii, testarea este o datorie a statului, prin DSP, şi nu a angajatului din sistemul de învăţământ sau din alt sistem care prezintă simptome", a mai arătat ministrul, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?