Bulgaria a schimbat condițiile de călătorie: românii vor fi obligați să prezinte un certificat digital european COVID-19 la intrarea în țara vecină

Călătorie
Bulgaria schimbă condițiile de călătorie. Astfel, românii vor putea intra în țara vecină doar dacă vor prezenta un certificat digital european Covid-19. Unele persoane vor fi exceptate.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat luni că autorităţile bulgare au revizuit condiţiile de intrare în Republica Bulgaria, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri intră în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2021.

Conform acestora, cetăţenii români care sosesc din România (menţinută în zona verde) pot intra în Republica Bulgaria sub condiţia prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente: un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19; un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19; un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conţine aceleaşi date precum certificatul digital european COVID-19.

Printre categoriile de persoane exceptate de la cerinţa prezentării de documente COVID-19 la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat, precum şi copiii cu vârsta de până la 12 ani, a precizat un comunicat al MAE.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel