Bufeuri, tratate cu un medicament pentru incontinență urinară

Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare
Un medicament utilizat pe scara largă pentru a trata incontinența urinară, cauzata de o vezică urinară hiperactivă, ajută la tratarea bufeurilor pacientelor care suferă de cancer de sân, potrivit unui studiu. Mai mult, cercetătorii au descoperit că le-a ajutat și pe femeile care nu au avut cancer la sân, dar care se confruntau cu simptomele menopauzei frecvente sau severe.

În noul studiu al Universității din San Antonio, femeile au primit oxibutinina pentru a vedea ce impact îl are asupra calității vieții pacientului. Pentru a se califica pentru studiu, femeile trebuia să aibă 28 sau mai multe bufeuri pe săptămână timp de cel puțin 30 de zile.

Aproape două treimi din cele 150 de paciente înscrise în studiu au luat fie tamoxifenul, fie un inhibitor de aromatază pentru cancerul de sân pe durata întregului studiu. Restul femeilor care nu aveau cancer mamar li s-a permis să folosească, în același timp, și antidepresivele gabapentin sau pregabalin pentru a trata bufeurile.

Aproape jumătate din femeile din fiecare grup au raportat că au 10 sau mai multe bufeuri pe zi, iar mai mult de trei sferturi dintre ele au raportat că bufeurile lor au durat timp de 9 luni sau mai mult. Pacientele din studiu au primit 2,5 mg de două ori pe zi sau 5 mg de două ori pe zi de oxibutinină, timp de 6 săptămâni. Anchetatorii au folosit, de asemenea, un jurnal "săptămânal" pentru a afla cât de mult bufeurile interferează cu viața pacientului. Aproximativ 50 de paciente au fost înscrise în fiecare dintre cele trei grupuri de tratament, iar cercetătorii au evaluat modificările simptomelor în decurs de 6 săptămâni.

,,Bufeurile sunt o mare problemă în întreaga populație, dar supraviețuitoarele cancerului de sân sunt expuse unui risc mai mare de a se confrunta cu bufeuri mai severe sau de lungă durată, adesea ca o consecință a terapiilor noastre. Bufeurile pot afecta rezultatele cancerului mamar - simptomele pot fi atât de severe încât pacientele să oprească terapia timpuriu", a spus dr. Roberto Leon-Ferre, profesor asistent de oncologie la Clinica Mayo din Rochester, autorul principal al studiului.

Leon-Ferre și colegii au observat că pentru femeile care au primit doza de 5 mg de oxibutinin, bufeurile în săptămâna 6 au fost diminuate cu aproape 80%. Doza de 2,5 mg a avut un efect similar, deși puțin mai pronunțat.

Clinica Mayo a explorat mult timp noi terapii pentru bufeurile la femeile care nu puteau lua terapia de substituție hormonală - cel mai eficient tratament pentru simptomele menopauzei - deoarece au avut fie cancer la sân, fie prezintă un risc ridicat pentru aceasta. Alte medicamente studiate pentru apariția bufeurilor includ antidepresivele venlafaxină și citalopram, după cum informează WebMD.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel