Bufeuri? Electroacupunctura ar putea fi utilă

Puseele de căldură și transpirație abundentă te pot da peste cap
Bufeurile afectează o mare parte dintre femeile care au supraviețuit cancerului de sân. Electroacupunctura ar putea fi o soluție pentru ameliorarea tulburărilor pe care le provoacă acestea.

Aproximativ 30% până la 40% dintre femeile cu cancer mamar raportează bufeuri persistente și transpirații nocturne. Un nou studiu realizat de cercetători din Statele Unite și Canada arată că electroacupunctura ar putea oferi o ușurare.

Cercetătorii au reaizat un studiu care a implicat 58 de supraviețuitoare al cancerului de sân care au raportat perturbari ale somnului din cauza bufeurilor.

Rezultate promițătoare

Ei au repartizat aleatoriu jumătate din grup pentru a primi electro-acupunctură (aplicarea unui curent electric pulsatoriu) și jumătate pentru a lua o doză zilnică de 900 miligrame de gabapentin (Neurontin), un medicament antiseizic prescris frecvent pentru bufeurile care provoacă tulburări de somn. La sfârșitul studiului de opt săptămâni, grupul care a făcut electroacupunctură a raportat îmbunătățiri semnificative ale bufeurilor.

De asemenea, dormeau mai repede și mai mult, observând mai puține tulburări de somn. În plus, a doua zi s-au putut concentra mai bine.

În comparație, grupul care a primit gabapentin a raportat îmbunătățiri semnificative numai în ce privește bufeurile și în tulburările de somn.

Sunt necesare studii mai ample, dar rezultatele care au fost publicate în revista Menopause arată că electroacupunctura poate fi o alternativă eficientă pentru un somn mai bun, nu doar pentru supraviețuitorii cancerului de sân, ci pentru alte femei cu tulburări date de bufeurile nocturne.

Vezi articolul complet AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel