Bucătăria, farmacia naturală. Cum poți ameliora durerile sau întreține pielea cu ce ai în cămară

bucataria - FOTO: Freepik@idealpics
Bucătăria poate fi considerată o farmacie naturală. Poți ameliora durerile sau întreține pielea cu ingredinte din cămară.

Bucătăria este locul în care se găsesc diferite alimente, care, la nevoie pot fi utilizate ca remedii împotriva unor afecțiuni. Consumul alimentelor potrivite vă poate stimula aportul de minerale, vitamine și nutrienți.

Dar există câteva acolo, care ar putea atenua, de asemenea, unele dintre problemele tale cele mai banale, cum ar fi sughițul sau chiar erupțiile cutanate cum ar fi eczeme. Deși este important să rețineți că afecțiunile grave au nevoie de atenția unui medic, s-ar putea să nu strice să ajungeți la unul dintre aceste elemente data viitoare când aveți o problemă minoră de sănătate, potrivit Health.

Vezi și: Paralizia facială, cauze și tratament. Poate fi semnul unui accident vascular cerebral

Ghimbir pentru dureri menstruale

Medicina tradițională chineză se bazează pe ghimbir de mai bine de 2.000 de ani.

"Ghimbirul poate îmbunătăți fluxul sanguin și poate reduce inflamația mușchilor, inclusiv a celor din uter, unde provin crampele", spune Mary Rosser, MD, PhD, profesor asistent de obstetrică și ginecologie la Montefiore Medical Center din New York.

Mai mult, un studiu preliminar în Journal of Alternative and Complementary Medicine chiar a constatat că ghimbirul a fost la fel de eficient ca ibuprofenul pentru ameliorarea durerii menstruale.

Vezi și: Proteza de umăr, șansă pentru o viață fără dureri. Medic: Suntem foarte în urmă cu această intervenție

Merișoare pentru infecțiile tractului urinar

Merișoarele conțin proantocianidine, un compus care se ferește de bacteriile care provoacă infecții ale tractului urinar.

 "E. coli este unul dintre cei mai importanți ”infractori” în declanșarea unei infecții ale tractului urinar. Această substanță are capacitatea de a preveni infecția prin păstrarea bacteriilor de la atașarea la pereții vezicii urinare ", spune dr. Rosser.

Dacă aveți deja o infecție a tractului urinar, merișoarele probabil că nu îl vor vindeca, dar consumul zilnic de poate ajuta la protejarea împotriva viitoarelor infecții. Aproximativ 20% dintre femeile care contractează o infecție a tractului urinar, vor suferi de recidive, astfel încât consumul unuia până la două pahare pe zi de suc de merișoare poate reduce cu 20% riscul de reapariție al bolii.

Vezi și: Screening-ul pentru cancerul de sân, necesar. La ce vârstă trebuie realizată prima investigație de acest gen

Alimente bogate în calciu pentru sindromul premenstrual

Aproximativ 85% dintre femei prezintă sindrom premenstrual în fiecare lună. Vestea bună este că dieta ta ar putea ajuta la diminuarea simptomelor.

"S-a demonstrat că persoanele cu sindrom premenstrual au niveluri mai scăzute de calciu în sânge decât cele fără acest sindrom", spune dr. Rosser.

Institutele Naționale de Sănătate recomandă adulților să consume aproximativ 1.000 de miligrame de calciu pe zi. Probabil știți deja că produsele lactate sunt bogate în calciu, dar la fel sunt migdalele, broccoli, verdețurile cu frunze și sardinele.

Vezi și: Licoarea preparată în câteva minute. Are efect asupra digestiei

Fulgi de ovăz pentru eczeme

Calmați mâncărimea, pielea inflamată folosind acest aliment pentru micul dejun. Fulgii de ovăz calmează erupțiile cutanate, deoarece sunt ambalate cu fitochimicale care au proprietăți antiinflamatorii.

Creați o baie liniștitoare prin măcinarea a 1/3 ceașcă de fulgi de ovăz simplu (fără arome) într-o pulbere fină folosind blenderul și apoi turnați pulberea în apă călduță și amestecați uniform cu mâinile până când apa este de culoare lăptoasă, sugerează Kavita Mariwalla, MD, un dermatolog din New York City.

O altă opțiune este să utilizați 1/4 ceașcă de fulgi de ovăz și suficientă apă pentru a face o pastă pe care o puteți aplica direct pe piele timp de 10 minute, spune ea.

Sare de mare pentru piele uscată

Nu aveți nevoie de un produs scump de îngrijire a pielii pentru a trata petele dure de pe genunchi, coate și călcăie. Un scrub de sare de mare făcut acasă va funcționa la fel de bine.

"Sarea de mare este un exfoliant bun, deoarece are boabe mai groase care fac o treabă bună în a îndepărta pielea uscată. Utilizați un castron pentru a vă asigura că amestecul rămâne umed, cum ar fi nisip umed", spune Dr. Mariwalla.

Doar se amestecă o ceașcă de sare de mare cu 1/2 ceașcă de un ulei de masaj. Cel mai bine este să păstrați acest exfoliant departe de zonele mai sensibile, cum ar fi fața și partea din spate a brațelor, totuși. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel