Brânza: chiar este o sursă sănătoasă de probiotice? STUDIU

Brânza
Cercetătorii au analizat cât de sănătoasă este brânza, ca sursă de probiotice.

Multe persoane au auzit despre efectul benefic al probioticelor și încearcă să adauge astfel de nutrienți în dieta lor, dar se întreabă dacă brânza chiar este o sursă bună de probiotice.

Specialiștii spun că probioticele, bacterii bune care pot contribui la sănătatea intestinului și generală, pot fi găsite în unele tipuri de brânză, precum și în suplimentele alimentare, alimentele fermentate și iaurtul. De obicei, probioticele se găsesc în brânzeturi care au fost maturate, dar care nu au fost încălzite după aceea. Aceasta include atât brânzeturile moi, cât și cele tari, inclusiv elvețiene, provolone, Gouda, cheddar, Edam, Gruyère și brânză de vaci.

Adăugarea de probiotice la dietă poate îmbunătăți sănătatea dvs., contribuind la stimularea creșterii bacteriilor bune în interiorul intestinului. Intestinul conține aproximativ 100 de trilioane de bacterii, dar, în unele cazuri, echilibrul dintre bacteriile utile și dăunătoare se deteriorează.

Când se întâmplă acest lucru, experții consideră că poate fi legat de o serie de afecțiuni, cum ar fi alergiile, tulburările de dispoziție și artrita.

Consumul de alimente care conțin probiotice, cum ar fi brânza, poate ajuta la restabilirea acestui echilibru natural. Singura precauție când vine vorba de brânză este să nu exagerați. Brânza tinde să fie bogată în calorii, grăsimi saturate și sodiu, scrie Harvard Medical School.

Acest lucru poate duce la creșterea în greutate și toate afecțiunile care vin cu aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel