Brânza care menține sănătatea oaselor și a intestinului. Previne osteoporoza și bolile tiroidiene

branza - FOTO: Freepik@Raccool_studio
Această brânză menține sănătatea oaselor, a intestinului și poate duce chiar la pierderea în greutate. Este mult mai ușor de tolerat de organism.

Acest aliment, apreciat pentru textura sa delicată și gustul său distinctiv, nu numai că adaugă profunzime aromelor tale preferate, dar și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Fiind o alegere populară în bucătăriile din întreaga lume, este adesea preferat pentru digestia sa ușoară și compoziția sa nutritivă bogată.

Brânza de capră, gust ușor

Brânza de capră a fost o alternativă populară la brânza făcută din lapte de vacă de mult timp. În multe părți ale lumii, laptele de capră rămâne principala sursă de lapte utilizată de oameni. Este apreciată pentru gustul său ușor și pământesc, precum și pentru faptul că este mult mai prietenoasă cu sistemul digestiv.

Brânza de capră poate fi folosită în locul brânzei de vacă în practic orice rețetă. Este ușor de găsit în aproape orice supermarket sau în piețe, iar numeroasele sale beneficii nutriționale fac din brânza de capră o alegere înțeleaptă pentru oricine dorește să-și diversifice alimentația, potrivit WebMD.

Vezi și: Primul semn care apare la AVC. Diferența dintre AVC ischemic și AVC hemoragic

Brânza de capră, beneficii pentru sănătate

Vitaminele, mineralele și grăsimile sănătoase pentru inimă din brânza de capră îmbunătățesc sănătatea în mai multe moduri. Cuprul, de exemplu, ajută la producerea globulelor roșii, care transportă oxigenul de la plămâni către celelalte țesuturi ale corpului. Cuprul ajută și la absorbția fierului și a altor nutrienți.

De asemenea, brânza de capră conține riboflavină, cunoscută și sub numele de vitamina B2. Riboflavina joacă un rol important în multe procese corporale, în special în producția și funcționarea celulelor noi.

În plus, brânza de capră are multe alte beneficii pentru sănătate.

Vezi și: Diferența dintre preinfarct și infarct. Primul semn care apare la preinfarct

Brânza de capră - FOTO: Freepik@stoccking

Brânza de capră, ideală pentru pierderea în greutate

Acizii grași din brânza de capră sunt metabolizați mai repede decât cei din brânza de vacă, ceea ce înseamnă că organismul se simte sătul mai repede. Cercetătorii au găsit dovezi că alegerea brânzei de capră în locul celei de vacă ajută oamenii să se simtă mai puțin înfometați și să mănânce mai puțin în general, lucru important în pierderea în greutate.

Brânza de capră, favorabilă digestiei

În timp ce laptele de vacă conține proteine beta-caseină A2 și A1, brânza de capră are doar beta-caseină A2. Diferența înseamnă că brânza de capră și laptele de capră sunt mai ușor digerabile.

Vezi și: Schimbarea subtilă care poate fi semnul bolii Parkinson. Nu este vorba de tremurat. Ce este micrografia

Brânza de capră menține sănătatea intestinului

Brânza de capră este plină de probiotice benefice, un tip sănătos de bacterii. Probioticele colonizează intestinele și concurează cu orice bacterii sau patogeni nesănătoși pe care le găsesc acolo. Acest lucru poate îmbunătăți eficacitatea sistemului imunitar și poate reduce vulnerabilitatea la boli.

Brânza de capră, conținut ridicat de Calciu

Brânza de capră este bogată în calciu, un nutrient esențial pentru oasele, dinții și organele tale. O dietă bogată în calciu poate preveni apariția osteoporozei și a altor tulburări ale oaselor mai târziu în viață. Brânza de capră este o sursă bună de seleniu, un mineral esențial mai des întâlnit în fructele de mare.

Seleniul ajută corpul să descompună peroxizii care dăunează ADN-ului, ceea ce poate reduce riscul de a dezvolta afecțiuni precum cancerul, boala tiroidiană și boala cardiovasculară.

Brânza de capră este o alternativă excelentă și neutră de a o încorpora în mesele tale. Mulți cei care nu tolerează laptele sau brânza de vacă pot mânca brânză de capră fără probleme. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel