Bolile cardiovasculare, prezise de Inteligența Artificială

Atac de cord, boli cardiace
O echipă internațională de cercetători a creat un mod de a utiliza Inteligența Artificială ca să prezică riscul ca un pacient să dezvolte boli cardiovasculare.

Cercetători din mai multe țări vorbesc despre folosirea scanărilor vaselor de sânge retiniene ca sursă de date pentru ca Inteligența Artificială (IA) să recunoască semnele bolilor cardiovasculare la oameni. Au instruit AI să detecteze markeri bolilor cardiovasculare prin studierea scanărilor vasculaturii retiniene - căutarea gradului de îngustare arteriolară a retinei, de exemplu. Ai a fost instruit cu peste 70.000 de astfel de imagini de la persoane cu medii diverse.

Cercetătorii au testat acuratețea sistemului și au comparat rezultatele obținute de IA cu diagnosticele date de medicii care au folosit metode tradiționale de testare pentru a diagnostica riscul bolilor cardiovasculare, de exemplu, diabet, obezitate, indice de masă corporală, colesterol și niveluri de hemoglobină.

Oamenii de știință susțin că AI a depășit performanța experților pe baza urmăririi pacienților după testare.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel